Eriksena koji umire preda mnom nikad neću zaboraviti! Superheroj pričao o spasavanju saigrača (FOTO, VIDEO)

02.12.2021

08:17

0

Autor: 24sedam

Simon Kjer je reagovao pre nego što su medicinari preuzeli spasavanje i svojim postupcima odigrao veliku ulogu u preživljavanju sjajnog fudbalera

Eriksena koji umire preda mnom nikad neću zaboraviti! Superheroj pričao o spasavanju saigrača (FOTO, VIDEO)
Copyright Profimedia.rs

Fudbalska istorija prepuna je prelepih trenutaka, poteza, golova... Ali ima i svoju mračnu stranu. Onu u kojoj se dobijaju ili gube životne bitke na terenu.

Jednu takvu epizodu svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu dobro su zapamtili. Scena u kojoj se Kristijan Eriksen sam od sebe srušio na terenu i kada je bio klinički mrtav čitavih sedam minuta, spada u one za nezaborav.

 

 

Pamtiće je svi, a posebno Eriksenov saigrač iz reprezentacije Simon Kjer. Čovek koji je prvi pritrčao Kristijanu, odradio šta je umeo i mogao dok nije stigla pomoć lekara. Ispostaviće se da je uradio najvažniju stvar i da je Eriksen, zahvaljujući i njegovoj reakciji i danas među živima.

- To je nešto što će zauvek ostati u mom srcu. Morao sam polako da krenem napred, da ostavim to iza sebe, ali poštujem sva pitanja koja mi postavljaju u vezi tog dana. Sve to što se desilo je nešto što nikada neću zaboraviti - rekao je Kjer za "Footbal Italia" tokom ceremonije dodele Zlatne lopte, pa dodao:

AP Photo/Martin Meissner, Pool
 

- Pričamo o nečem veoma ličnom, nasreću sve se dobro završilo, u suprotnom ja ne bih bio ovde sada. Najvažnije je da se Erisken dobro oseća posle svega.

O herojskom činu Simona Kjera govorio je i legendarni Didije Drogba.

- Ovaj čovek je heroj, on je veći od fudbala, veći je od svih nas. Kjer je spasao život svom kolegi Eriksenu. Ne nose svi superheroji plašteve - rekao je Drogba.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike