Zvezdin kvartet preskače i Voždovac, Stanković još ne želi da priča o prelaznom roku: Nemam vremena da se u ovom trenutku bavim time

30.11.2021 | 16:15

Autor: 24sedam

Crveno-beli u sredu igraju zaostali meč 10. kola Superlige

Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde imaju sjajnu priliku da posle dugo vremena priđu Partizanu na samo tri boda zaostatka. U sredu (18.30), na stadionu „Rajko Mitić“, crveno-beli dočekuju Voždovac, koji će sigurno preskočiti, kao i nekoliko prethodnih utakmica, Gelor Kanga, Veljko Nikolić, Rišario Živković i Seku Sanogo.

Kanga će preskočiti ovu utakmicu, to je bilo ukalkulisano. Put je dug i dali smo mu svo potrebno vreme. Vratiće se do kraja nedelje i biće dostupan za Kruševac i nastavak takmičenja. Kada su ostali igrači u pitanju, Sanogo će uraditi kontrolnu rezonancu sutra da bismo mogli da računamo na njega već za vikend. Pričali smo o tome, Sanogo je na svoju odgovornost prihvatio da sedi na klupi na čemu smo mu ja i cela grupa zahvalni. Ušao je desetak minuta i bio deo lepe i važne pobede. On sam poznaje sebe najbolje i glupo bi bilo reskirati, ipak, on je insistirao da bude deo utakmice, rekao je da je spreman da uđe i to je pokazatelj veličine i koliko mu je stalo do rezultata i tima – rekao je Stanković, pa se osvrnuo analizi rivala.

Igraju od golmana, ne plaše se, igraju visoko. Odigrali su dobru utakmicu protiv Partizana, imali su jednu-dve šanse kod povoljnog rezultata. Dosta dobro se spremamo za njih, izaći ćemo jako, na loptu. Prepoznatljivi su godinama kao ekipa koja želi loptu na zemlji i koja neće odustati od igre, a nama više odgovara kada rival želi da se nadigrava sa nama.

Pogled na tabelu, kaže temperamentni strateg, ne otežava dodatno situaciju njegovim izabranicima.

Teren je jedino merilo. Bilo je teško gostovanje u Lučanima pa smo ga mi pretvorili u lako u nastavku. Utakmica protiv Spartaka takođe... Zadovoljan sam. I dalje držimo svoje karte u rukama. U nekim momentima smo bili i na minus osam, i na minus 11. To nas samo ojačava, daje nam motiv više. Sutrašnja utakmica je ta, da priđemo Partizanu na minus tri.

Jedan od Zvezdinih najvećih aduta u poslednja dva prvenstvena meča bio je El Fardu Ben, koji se protiv Spartaka istakao i na mestu centralnog napadača.

- Pozicija ne menja kod Bena ništa. Na kojoj god poziciji da igra učestvuje i u defanzivnim i u ofanzivnim zadacima. Protiv Lučana je ušao i namestio tri gola, sada je postigao dva. Nebitna je pozicija, već odnos, a Ben je to tokom ovih godina pokazao. Nije čudo što je najbolji strelac među strancima kod nas i sigurno jedan od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde.

Dao je Stanković i objašnjenje za promenu Milana Pavkova na poluvremenu utakmice sa Subotičanima.

Nemam problem sa pogrešnim pasovima, prisutan je umor i to je evidentno. Igra se na svaka tri dana i moramo da vodimo računa o igračima na koje umor utiče drugačije. Pavkov nam treba odmoran i to je jedini razlog zašto je zamenjen. Igramo na svaka tri dana, moramo da stegnemo zube do 16. decembra i svaki duel će izlaziti najbolji tim.

U javnosti je tokom nedeljnog meča sa „plavim golubovima“ odjeknula i nešto žustrija rasprava Stankovića sa nekim od članova gostujuće ekipe, na samom kraju prvog poluvremena.

Sve što se desilo ostaje na terenu. Moguće je da se desi nesporazum, da nisam nešto razumeo. Daje se pažnja tome, a ne nizu dobrih rezultata Zvezde. Ukoliko sam ja tema, onda je to laka prehlada. Nije bilo nikakvih problema. Nešto sam loše razumeo. Ne kažem da sam cvećka, način mog komuniciranja tokom utakmice je malo energičniji, ali je i sastavni deo sporta.

Nije mladi strateg želeo da se bavi medijskim spekulacijama o zimskom prelaznom roku, konkretnije potencijalnom pojačanju iz Šerifa, Danila Arbolede.

Bavim se trenerskim poslom, a uprava ostalim poslovima među kojima su prodaja, kupovina, transferi. Nemam vremena da se u ovom trenutku bavim time, fokusirani smo na teren do 16. decembra i odluke će se donositi na kraju jesenjeg dela sezone - kazao je Stanković.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam