Zvezda se ponosno pohvalila: Naš je Ben najbolji u istoriji srpskog fudbala!

29.11.2021

14:15

0

Zvezdin napadač je ušao u istoriju, oborio još jedan rekord

Zvezda se ponosno pohvalila: Naš je Ben najbolji u istoriji srpskog fudbala!
Copyright MN Press

Od kada je zadužio dres Crvene zvezde, pa sve do danas, El Fardu Ben se izdvaja kao jedan od najboljih stranih fudbalera koji su ikad zaigrali u Srbiji, o čemu govore brojni rekordi koje je "srušio".

Od juče je "vlasnik" još jednog rekorda, s obzirom na to da je sa dva gola protiv Spartaka stigao do brojke od 57 golova u Superligi, što ga čini najboljim stranim strelcem u istoriji domaćeg prvenstva. Zvezda nije časila ni časa da se pohvali tom činjenicom.

Pamtiće El Fardu Ben 28. novembar 2021. godine dugo. Osim što je dobio dres sa brojem 150, koji simbolizuje broj odigranih mečeva u Zvezdinom dresu, srušio je i rekord koji se tiče čitave Superlige.

Rekorder je do sada bio Partizanov Lamin Dijara koji je postigao 56 golova.

Ovo je samo jedan u nizu rekorda koje ruši napadač sa Komora, pošto je u Crvenoj zvezdi stranac sa najviše odigranih utakmica i postignutih golova. Samo jedan pogodak ga deli od toga da prestigne Darka Pančeva kada je reč o pogocima u Evropi, što ponovo dovoljno govori o tome koliko je važan za ekipu šampiona države.

O tome koliko se dobro oseća u Zvezdi i Srbiji, govori to da je nedavno uzeo i pasoš naše države.

Zvezda se pohvalila da su u samom vrhu Superligaških strelaca, osim Bena, još dvojica njenih aktuelnih prvotimaca - Milan Pavkov sa 66 golova i Aleksandar Katai sa 61 golom.

Ispred njih su samo rekorderi Andrija Kaluđerović sa 80 i Milan Bojović sa 83 gola.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike