Tadić zatražio od Holanđana da skinu veštačku travu sa svih terena u ligi

28.11.2021

18:18

0

Kapiten Srbije ne voli podlogu koju koriste pojedini klubovi u Erediviziji

Tadić zatražio od Holanđana da skinu veštačku travu sa svih terena u ligi
Tan2021-11-3_224010280_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meišner

Brojčanik Dušana Tadića nastavlja da se okreće. Protiv Sparte u Roterdamu je zabeležio 101. pogodak u holandskoj prvoj ligi, što je njegovom Ajaksu donelo važnih tri boda i minimalnu pobedu koja je sačuvala vrh tabele.

Tadić posle utakmice nije bio previše srećan zbog izdanja cele ekipe, ali je odgovornost za to prebacio na veštačku travu:

- Nije zabavno igrati na veštačkoj travi. Ako želimo ozbiljno takmičenje u Holandiji, svi klubovi moraju da igraju na normalnom terenu. Veštačka trava mora da se skine - rekao je Tadić a zatim je nastavio da objašnjava razloge za svoju deiju:

- Svaki igrač gubi 50 odsto od svog kvaliteta na veštačkoj travi. Pravi se previše tehničkih grešaka, koje inače ne pravite. Veštačka trava je tvrda i ponekad suva. Nadam se da će KNVB to zabraniti.

Tadić ne misli da je ekipa došla u Roterdam sa manjkom motiva posle pobede u Istanbulu nad Bešiktašem u Ligi šampiona.

- U Evropi je sve veoma dobro organizovano. I onda dođete da igrate ovde na veštačkoj travi protiv ekipe koja je veoma kompaktna, pa to bude jednostavno teško.

 

 

 

Sparta je jedan od tri kluba sa veštačkom travom na terenu. Uprava kluba je ranije ove nedelje najavila da će u januaru doneti odluku o mogućem povratku na prirodnu travu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike