Kapelo udario na Seriju A! Kako treniraš, tako i igraš: Čelsi je držao fudbalski čas Juventusu (VIDEO)

24.11.2021

08:59

0

Autor: 24sedam

Slavni stručnjak otvoreno pričao o razlikama u pristupu fudbalskoj igri u italijanskoj i engleskoj ligi

Kapelo udario na Seriju A! Kako treniraš, tako i igraš: Čelsi je držao fudbalski čas Juventusu (VIDEO)
Copyright Profimedia/LPS/Fabrizio Carabelli

Derbi grupe H Lige šampiona između Čelsija i Juventusa bio je sve osim derbija.

Plavci su u Londonu pregazili Staru damu, napunili mrežu gostiju do vrha (4:0) i doveli do usijanja borbu za prvo mesto u grupi.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Jasno je bilo i pre ovog kola da će Čelsi i Juventus u narednu rundu takmičenja, ali posle duela na Stamford Bridžu, shvatili smo i da engleski tim s velikim šansama ide ka odbrani titule, odnosno da Italijani najverovatnije neće daleko dogurati.

Zašto je to tako i zašto su fudbaleri iz Torina izgledali kao tri klase ispod Čelsija realno je opisao legendarni italijanski stručnjak Fabio Kapelo.

S tim što se njegove otvorene i direktne reči nisu odnosile samo na Juventus, nego na kompletnu italijansku ligu.

- Ovo je bila prava fudbalska lekcija iz Čelsija. Ako uzmemo Liverpul za primer, oi igraju agresivno i vertikalno. Sada smo videli da Čelsi nikada ne vraća loptu. Nikada ne idu otpozadi, već su uvek proaktivni, uvek napred, bez dodavanja ka golmanu - počeo je Kapelo svoju analizu utakmice, pa nastavio:

 

 

- To je ritam na koji italijanska liga više nije navikla. Velika je razlika u brzini i kvalitetu u odnosu na našu ligu. Postoji još jedan pritisak. Onda eto startova, ulaziš čvrsto, sudija ne svira za faulove koji bi se svirali kod nas u Seriji A. U Italiji previše igrate sa golmanom. Mislim da su Čelsi i Liverpul pod uticajem dva nemačka trenera klubovi od kojih bi trebalo da učimo.

Kapelo je zatim poentirao...

- Jedan trener je rekao: "Kako treniraš, tako i igraš". Kada postoji veliki intenzitet i takmičarski duh, a niste navikli, postaje teško. Kada trenirate u nedovoljnom ritmu, na kraju dobijete ove rezultate u Evropi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike