Barsi "visi" nokaut faza Lige šampiona! Čelsi zgromio Juventus!

23.11.2021

21:53

0

Autor: 24sedam

Sve manje nepoznatih pred završno kolo grupne faze elitnog takmičenja

Barsi "visi" nokaut faza Lige šampiona! Čelsi zgromio Juventus!
Tan2021-11-23_221932288_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

Barseloni o koncu visi plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Katalonci su na "Nou Kampu" igrali samo 0:0 sa Benfikom, koja sada ima velike šanse da se nađe među najboljih 16 klubova na Starom kontinentu, pošto u poslednjem kolu Barsa gostuje neporaženom minhenskom Bajernu, dok u Lisabon stiže prežaljeni kijevski Dinamo.

Katalonci na kraju mogu da budu i zadovoljni bodom, s obzirom da su gosti u trećem minutu nadoknade vremena imali "mrtvu" šansu da potpuno šokiraju katalonskog fudbalsko zdanje. Sevnula je kontra Benfike dva na jedan, Seferović je izašao sam pred istrčalog Ter Štegena, rutinski ga prebacio i kada je loptu sa sedam, osam metara trebalo samo da gurne u praznu mrežu, spetljao se i šutirao pored gola.

Možda je Ćavijeva Barselona zaslužila više na ovom meču, ali večeras nije bila ni miljenik sreće. Pogađali su Katalonci prečku, u 83. minutu i zatresli mrežu gostiju, ali je gol Arauha poništen zbog ofsajda.

Čelsi je u derbiju večeri na "Stamford bridžu" srušio Juventus i napravio odlučujući korak ka prvom mestu na kraju grupne faze Lige šampiona - 4:0.

Šampion Evrope je demonstirao silu protiv gostiju iz Torina. Pred očima najboljeg srpskog sudije Srđana Jovanovića i njegovih pomoćnika, ekipa Tomasa Tuhela mlela je od prvog do poslednjeg minuta "staru damu", čiji fudbaleri u Londonu nisu ni pokušali da igraju fudbal i nadigravaju se sa izuzetno raspoloženim rivalom.

Juventus se u prvom poluvremenu kako tako i držao, da bi "plavci" u početnih 15 minuta drugog dela igre overili trijumf i žestoko se osvetili "bjankonerima" za minimalni poraz u Torinu.

Sjajan meč u Bernu odigrali su Jang Bojs i Atalanta (3:3), koja je dva puta ispuštala vođstvo u Švajcarskoj, da bi na kraju morala grčevito da se bori i za jedan bod. Prštaće sve u Bergamu u poslednjem kolu grupne faze elitnog takmičenja, pošto će italijanski i španski tim u direktnom duelu odlučiti o tome ko će, uz Mančester junajted, u osmini finala Lige šampiona.

UEFA mafija orilo se Malmeom, gde je domaćin u nadoknadi vremena, iz penala, ostao bez pobede protiv Zenita (1:1) i šanse da se u poslednjem meču bori za zimovanje u Evropi. Na asistenciju Veljka Birmančevića, Riks je u 28. minutu doveo domaćina u vođstvo, da bi u 53. Dahlin odbranio penal Dzjubi.

Kada je Čistjakov u u 86. minutu dobio drugi žuti karton, domaćinu su se otvorila vrata istorijske pobede, ali su gosti u drugom minutu nadoknade vremena, posle asistencije iz VAR sobe, dobili još jednu priliku da sa bele tačke izbegnu poraz, što im je i uspelo precizim udarcem Rakitskog sa 11 metara.

LIGA ŠAMPIONA, 5. KOLO

GRUPA E

Dinamo Kijev - Bajern 1:2 (0:2)
/Garmaš 70 - Levandovski 14, Koman 42/
Barselona - Benfika 0:0

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

GRUPA F
Viljareal - Mančester junajted 0:2 (0:0)

/Ronaldo 78, Sančo 90/
Jang Bojs - Atalanta 3:3 (1:1)
/Sibašo 39, Sijero 81, Hefti 84 - Zapata 10, Palomino 51, Murijel 88/

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

GRUPA G
Sevilja - Volfzburg 1:0 (1:0)

/Đordan 13/
Lil - Salcburg 1:0 (1:0)
/Dejvid 31/

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

GRUPA H
Čelsi - Juventus 4:0 (1:0)
/Čaloba 25. Džejms 56, Hadson-Odoi 58, Verner 90+5/
Malme - Zenit 1:1 (1:0)
/Riks 28 - Rakitski 90+2pen/

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Uskoro opširnije na 24sedam.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike