Trener Šerifa se baš zarekao: Moj otac ne bi ovo razumeo, ali ja u Rusiju više ne idem

23.11.2021

13:34

0

Bivši igrač Zenita i kapiten tima iz Sankt Peterburga danas ne bi trenirao ruske ekipe

Trener Šerifa se baš zarekao: Moj otac ne bi ovo razumeo, ali ja u Rusiju više ne idem
jurij vernidub - Copyright MN Press

Trener moldavskog Šerifa, ukrajinski stručnjak Jurij Vernidub objasnio je zašto nikada ne bi pristao da radi u jednom od ruskih klubova. naravno, sve ima jake vez sa trenutnim političkim odnosima između Rusije i njegove rodne zemlje.

- Razmatram li mogućnost da radim u Rusiji? Ne. Od 2013. ili 2014. To je moje pravo, moj izbor. Ne želim mnogo da pričam o tome. Prvo, ja to nikada ne bih uradio, jer sam rođen u Ukrajini. I ova država mi je dala sve što imam u ovom trenutku. Veoma sam joj zahvalan, i mnogo je volim. I spreman sam da idem do kraja. Nikada neću imati drugačije mišljenje. I drugo, moj otac, koji više nije živ, ovo nikada ne bi razumeo. To je sve - rekao je Vernidub.

Interesantno je da se Ukrajinac proslavio kao igrač u Rusiji, noseći dres Zenita od 1997. do 2000. godine. Tada je imao i čast da kao kapiten predvodi ekipu, ali vremena su se promenila. Vernidub je još u septembru privukao pažnju svojom odlučnošću da nikad ne dođe u ruski fudbal kao trener, a takav odnos nije mogao da promeni do danas.

- U Rusiju? Nema tih para! Mogu u Belorusiju, mogu u neke druge sovjteske republike, ali u Rusiju neću. Ko je u pravu, vreme će pokazati. Ali mislim da mi ništa nismo krivi. Ukrajina bi bila kriva samo ako bi došla na nečiju teritoriju. Nažalost, došli su kod nas - rekao je Ukrajinac.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike