Zvezda ide dalje! Katai promašio penal, Živković za spas

18.11.2021

13:52

0

Odigrana poslednja utakmica 1/16 finala nacionalnog kupa

Zvezda ide dalje! Katai promašio penal, Živković za spas
0MET0318 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde su u utakmici 1/16 finala Kupa Srbije pobedili Inđiju sa 1:0 i tako obezbedili plasman dalje u takmičenju u kojem brane trofej. Jedini gol na stadionu u Inđiji dao je Rišairo Živković u 24. minutu. Na ovaj način je kompletirana ova faza takmičenja.

Utakmica između prvoplasiranog tima Prve lige Srbije i branioca titule u Superligi bila je veoma kvalitetna, puna tempa i prilika na obe strane. Ipak, na kraju su se radovali gosti.

Domaćin je na startu krenuo silovito, pa je mogao i do prednosti, ali je Slavoljub Đokić pogodio stativu gola na kojem je umesto Milana Borjana (obaveze u reprezentaciji) bio Zoran Popović. Desilo se to u trećem minutu, a onda je Zvezda mogla do prednosti. Međutim, Darko Vukašinović je pročitao Aleksandra Kataija i sprečio vođstvo.

Tempo nije opadao iako je teren bio loš, a ispostavilo se da je akcija iz 24. minuta bila presudna za konačan ishod meča. Inicirao je Katai, Radovan Pankov je glavom asistirao Živkoviću koji je loptu prosledio u mrežu, takođe glavom. Bio je to prvenac Holanđanina srpskog porekla.

Do kraja meča bilo je izglednih prilika na obe strane, oba trenera su menjala i Nebojša Jandrić i Dejan Stanković, ali promene rezultata nije bilo. Golmani su bili na visini zadatka, mada treba reći da je domaćinu često nedostajala završnica u odsudnim trenucima.

Treba spomenuti i da je meč na kratko dva puta prekidan zbog skandiranja protiv Nenada Bjekovića.

U narednim danima, Inđiju očekuje duel sa Javorom, a Zvezdu meč u Lučanima. Posle toga i sa Ludogorecom u Ligi Evrope. Do tada bi Stanković trebalo da ima i kompletan tim, s obzirom da danas nije mogao da računa na nekoliko njih, zbog obaveza u reprezentaciji.

Kako je bilo iz minuta u minut, pročitajte u nastavku teksta u našem blogu.

Pauza za fudbalere Crvene zvezde je završena. Zbog obaveza reprezentacije nije se igralo, a crveno-beli se vraćaju takmičarskim obavezama. Ovog puta u Kupu Srbije u kojem brane trofej.

Ekipa Dejana Stankovića svoj meč 1/16 finala nije odigrala u prvobitnom terminu, pa je danas i došao red na gostovanje Inđiji, članu Prve lige Srbije.

Šef struke osvajača duple krune za prošlu sezonu nije mogao da računa na sve igrače, zbog njihovih obaveza u reprezentacijama, pa je startna postava pretrpela izvesne promene.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice

90. minut - Pokušao je Srnić iz daljine, uhvatio je Vukašinović.

88. minut - Dosuđen je prekršaj nad Srnićem na sredini terena.

Kako se meč bližio kraju, tempo je lagano opadao.

81. minut - Pokušao je Ivanić sa 20-ak metara, ali je lopta otišla pored gola. U narednom napadu, posle ne najbolje reakcije odbrane Zvezde, Desančić je očajno šutirao.

75. minut - Vukanović je pokušao glavom, ali loptu je lako uhvatio Vukašinović.

73. minut - Kukolj je šutirao veoma loše. Veoma brzo izmene kod gostiju. Izašao je Rodić, a ušao Gajić. Vukanović je zamenio Pavkova.

71. minut - Nije uspelazamisao Bena da proigra Pavkova.

64. minut - Umesto Živkovića i Kataija, zaigrali su Ben i Srnić.

63. minut - Ponovo je pokušao Vukčević iz daljine, ali je Popović opet nekako odbranio.

61. minut - Vukajlović sa 20-ak metara, lopta je odskočila nezgodno, ali je Popović ipak poslao u korner. U timu Inđije. šansu je dobio i Trivić.

57. minut - Umesto Ignjatovića ušao je Marko Stojanović, sin legendarnog golmana crveno-belih Stevana Dike Stojanovića.

56. minut - Umesto Dragovića je ušao Degenek, reprezentativac Australije je zamenio reprezentativca Austrije.

54. minut - Kontra za Inđiju, ali se u odsudnim trenucima spetljao igrač domaćeg tima, Vukčević. Imao je dvojicu saigrača, ali ih nije proigrao.

52. minut - Ignjatović je ušao u kazneni prostor sa desne strane. Ali je šutirao preko gola. Već u narednom napadu je šansu imao Živković. Ali nije bio uspešan. Odbranio je Vukašinović. 

47. minut - Ivanić je iz izgledne prilike bio neprecizan.

Novi kraći prekid, zbog pirotehnike Delija i dima. Ali meč je brzo nastavljen.

Šef struke domaćih Nebojša Jandrić je menjao. Umesto Žakule Vukčević, Rađen umesto Jovanovića, a Desančić umesto Nedeljkovića. Stanković nije menjao na poluvremenu.

Uskoro počinje i nastavak meča u Inđiji.

Kraj poluvremena

45+2. minut - Đokić je šutirao sa leve strane, ali je Popović uz dosta problema uspeo da ukroti loptu.

45. minut - Kontra Inđije, ali je Žakula bio veoma loš u završnici. Na kraju je bio samo prekršaj u korist Zvezde zbog starta nad Gobeljićem.

41. minut - Slobodan udarac za Inđiju. Plavšić je prejako centrirao sa leve strane, lopta je otišla u gol-aut.

34. minut - Centrirao je Gobeljić, ali je Ivanić glavom poslao loptu pored gola.

31. minut - Glavom je pokušao Živković, ali je njegov pokušaj završio pored gola. Centrirao je Katai.

Novi kraći prekid zbog skandiranja navijača. Delegat je pričao i sa Kataijem. Tu je i Stanković.

MN Press
 

 

24. minut - Gol. Povela je Zvezda, a strelac je bio Živković. Katai je centrirao iz prekida na dalju stativu, Pankov je odigrao glavom u peterac, a Živković bio strelac. To je bio prvenac Ajaksovog "đaka",

23. minut - Spiker je upozorio navijače Zvezde. Sporno je skandiranje zbog mogućnosti da Bjeković postane predsedik FSS. "Ne damo vam novog Toleta" pevaju Delije. Bilo je i kraćeg prekida.

21. minut - Korner za Zvezdu, ali je Riznić glavom intervenisao, za novi udarac iz ugla. Ali kasnije nije bilo opasnosti po gol Vukašinovića.

16. minut - Tražili su penal igrači Zvezde zbog igranja rukom, ali sudija Ivković je pokazao da se igra nastavi. U narednim trenucima Žakuli se ukazivala pomoć.

14. minut - Ponovo je Kukolj prošao po desnoj strani, ali je Popović odbranio.

11. minut - Ponovo je pripretila Inđija. Sa desetak metara iskosa je pokušao Kukolj, ali je Popović vrhovima prstiju prebacio loptu preko gola.

8. minut - Kontranapad Zvezde, ali je Katai uspeo samo da izbori korner. Posle gužve, glavom je pokušao Rodić, ali suviše slabo da ugrozio Vukašinovića. 

5. minut - Kataiju je penal odbranio Vukašinović.

4. minut - Penal za Crvenu zvezdu, zbog starta dvojice igrača Inđije nad Krstičićem.

3. minut - Đokić je pogodio stativu gola Popovića. Zamalo je lider Prve lige poveo.

1. minut - Velika šansa za domaćina, ali na kraju dolazo do sudara Riznića i Popovića. Pre toga pokušao je sa distance Katai koji danas nosi traku kapitena.

Počinje utakmica.

Inače, ovo je poslednji meč ove runde Kupa Srbije. Ostali timovi već su svoje utakmice odigrali.

Posle ovog duela, crveno-bele očekuje superligaški meč sa ekipom Mladosti, u nedelju, a zatim i duel Lige Evrope sa Ludogorecom, narednog četvrka. Inđija će u ponedeljak igrati sa Javorom.

Kao što se vidi, Stanković je bio prinuđen da napravi neke izmene, pa su mesto u startnih 11 dobili Krstičić i Živković. Među starterima je i Dragović koji je imao obaveze u nacionalnom timu Austrije.

 

 

Inđija - Crvena zvezda 0:1

Strelci: Živković 24.

Sudija: Marko Ivković

Inđija: Vukašinović, Ignjatović (od 57. Stojanović), N. Đurić, Đokić, Nedeljković (od 46. Desančić), Riznić, Plavšić, Vukajlović, Kukolj, Jovanović (od 46. Rađen), Žakula (od 46. Vukčević).

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Pankov, Dragović (od 56. Degenek), Rodić (od 73. Gajić), Petrović, Krstičić, Živković (od 64. Ben), Ivanić, Katai (od 64. Srnić), Pavkov (od 73. Vukanović).

Pogledajte i sastave:

FK Crvena zvezda
 

Utakmica će početi u 13 časova, a možete i da pogledate protokol, odnosno sastave dva tima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike