Srbin vodi na Svetsko prvenstvo: Kanada slavi Borjana, kakva odbrana u 93. minutu! (VIDEO)

17.11.2021

06:26

0

Autor: 24sedam

Golman Zvezde najzaslužniji za četvrtu pobedu u kvalifkacijama za Mundijal

Srbin vodi na Svetsko prvenstvo: Kanada slavi Borjana, kakva odbrana u 93. minutu! (VIDEO)
profimedia-0631112374 - Copyright Profimedia

Kanađani se spremaju za Katar. Kanađani slave fudbalere. Kanađani se dive golmanu Crvene zvezde.

Milan Borjan je heroj Kanade. Nestvarnom odbranom u 93. minutu utakmice sa Meksikom (2:1), naš, a njihov, čuvar mreže otvorio je vrata Katara. Ovo je prvi trujumf Kanađana nad Meksikancima još od februara 2000. godine!

 

 

Na deset stepeni ispod nule nikome nije bilo lako da igra fudbal. Borjan je veći deo utakmice branio sa kapuljačom na glavi, ali nikakvi minusi i užasne vremenske prilike nisu ga omele da izbriljira i još jednom ponese titulu "heroja nacije".

Golove za Kanadu postigao je napadač Bešiktaša Kajl Larin, dok je Borjana uspeo da savlada samo Ektor Erera u 91. minutu. Ali, o odbrani koja je stigla dva minuta kasnije (na snimku od 07.35) još dugo će se pričati.

Uspeo je Borjan da zaustavi udarac rivala sa bukvalno metar od gola, uspeo je da sačuva pobedu, uspeo je da Kanadi otvori vrata Svetskog prvenstva.

Tanjug/Jason Franson/The Canadian Press via AP
 

Kanada je prva posle osam kola sa po četiri pobede i remija, pred njom su dueli sa Hondurasom, Salvadorom, Kostarikom, Panamom, SAD i Jamajkom. Ima još mnogo da se igra, ali kako stvari stoje samo čudo bi moglo da ih zaustavi na putu ka Svetskom prvenstvu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Sa ovakvim Borjanom zapravo ne treba da brinu. On pravi čuda neke druge vrste, čuda koja su potrebna rivalima Kanade neće dozvoliti. Kanada će, po svemu sudeći, drugi put u istoriji, a prvi od 1986. godine, zaigrati na Mundijalu. Zahvaljujući Srbinu.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike