Srbija je izbegla agoniju baraža, Ronalda i društvo čeka pakao: Imamo sve kandidate za Mundijal

16.11.2021

22:34

0

Autor: 24sedam

Završene su kvalfikacije, iz Evrope nikad teže na Mundijal

Srbija je izbegla agoniju baraža, Ronalda i društvo čeka pakao: Imamo sve kandidate za Mundijal
profimedia-0643147047 - Copyright Profimedia

Uh, kakvo olakšanje! Fudbaleri Srbije doneli su naciji veliku radost, ali večeras, kada su završene kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i kada se pogleda kako izgleda spisak timova za baraž, verujemo da svaki ljubitelj fudbala kod nas oseća veliku sreću.

U baražu se nalazi 12 timova, a smo će tri izboriti plasman u Katar 2022. godine.

U doigravanju učestvuje 10 drugoplasiranih timova iz evropskih kvalifikacija – Portugal, Škotska, Italija, Rusija, Švedska, Vels, Turska, Poljska, Severna Makedonija i Ukrajina – kao i dve selekcije koje su bile prve u grupi u Ligi nacija, ali u kvalifikacijama za Mundijal nisu bili među prva dva tima. To su Austrija i Češka.

Ovih 12 timova je podeljeno u dve grupe, povlašćene i nepovlašćene. Nosioci su šest najboljih drugoplasiranih timova, a preostalih šest čine preostala četiri i dva iz Lige nacija. Redosled je određen po plasmanu na tabeli, s tim da se računaju samo rezultati sa prvih pet ekipa u grupi.

I taj raspored deluje pakleno!

Pogledajte:

Reprezentacije u baražu podeljene su u tri mini-turnira. Na svakom će učestvovati po četiri. One će žrebom, koji će biti održan 26. novembra u Cirihu, biti podeljene u dva polufinala koja će se igrati na jednu utakmicu.

Pobednici polufinala igraće u finalu i pobednik svakog od ta tri mini-turnira kvalifikovaće se u Katar. Polufinala su na programu 24. i 25. marta, a finala 28. i 29. marta sledeće godine.

Nosioci, među kojima je i Portugal sa Kristijanom Ronaldom, imaju prednost domaćeg terena u polufinalima. Žrebom će biti određeno koji polufinalni par će biti domaćin finala. Ako nepovlašćeni tim izbaci povlašćenog, automatski preuzima njegovo pravo domaćinstva.

Iako su Italija i Portugal vodeće dve selekcije među povlašćenima, žreb bi mogao lako da ih spoji zajedno u jedan od finalnih parova, pa da posle polufinala igraju direktan meč za plasman na Mundijal u Kataru. Zbog političke situacije je nemoguće da se Rusija i Ukrajina sastanu u baražu.

Žreb grupa za Svetsko prvenstvo održaće se 1. aprila sledeće godine. Mundijal u Kataru počinje 21. novembra i trajaće do 18. decembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike