Piksi, ne sedaj na bicikl! Holandski selektor teško povređen kao Klemente dok je vodio Srbiju!

16.11.2021

10:14

0

Van Gal završio u invalidskim kolicima

Piksi, ne sedaj na bicikl! Holandski selektor teško povređen kao Klemente dok je vodio Srbiju!
Luj van Gal - Copyright Profimedia

Selektor Holandije Luj van Gal teško se povredio vozeći bicikl u nedelju uveče. Trofejni stručnjak pao je sa bicikla i toliko nagnječio kuk da je na kraju završio u invalidskim kolicima baš dok je trajalo okupljanje reprezentacije koju vodi u kvalifikacijama za SP u Kataru 2022.

Van Gal, međutim, nije pristao na bolovanje i sedenje u ivalidskim kolicima. Insistirao je da prisustvuje treninzima, pa su u fudbalskom savezu morali da mu pronađu električno vozilo za golf terene kako bi iz njega komandovao igračima i zadavao vežbe.

Ni konferenciju nije želeo da propusti, pa je novinarima odgovarao preko video linka:

MN Press, Tanjug/AP
 

- Fizički nisam dobar, ali mozak i dalje radi. Jako me boli, zato sam bio u kolima tokom treninga. Još uvek mogu sve, obavio sam sve pripreme koje bih inače odradio - rekao je 70-godišnji Van Gal.

Kapiten Virdžil van Dajk rekao je da su igrači doživeli šok kada su čuli za pad selektora sa bicikle ispred njihovog kampa. Ipak, sada su srećni jer će biti s njima večeras (20.45) u odlučujućem meču kada dočekuju Norvešku.

Sličan problem zbog pada bicikle doživeo je svojevremeno Havijer Klemente vodeći Srbiju u kvalifikacijama za EP 2008. godine u Austriji i Švajcarskoj. Tom prilikom vremešni Bask je polomio rebra, a kako je tada došlo i do oštećenja pluća, bilo mu je zabranjeno da leti avionom.

MN Press, Tanjug/AP
 

Zbog toga su njegova dva pomoćnika Simo Krunić i Risto Vidaković morali da ga voze preko 2.500 kilometara od rodnog Bilbaa do Beograda kako bi vodio jedan od mečeva "orlova". Srbija se tada nije kvalifikovala za kontinentalni šampionat!

Holanđanima su potrebni remi ili pobeda da bi obezbedili plasman u Katar kao prvoplasirani tim. U slučaju poraza rizikuju da budu i treći, budući da Turska ima ulogu izrazitog favorita u duelu (20.45) sa Crnom Gorom.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike