Piksi je ujedinio fudbal u Srbiji, doneo je svetske manire: U Partizanu "preponosni" na sve uspehe Orlova

16.11.2021

05:44

0

Autor: 24sedam

Ivica Iliev nema nikakvu dilemu ko je najzaslužniji za renesansu reprezentacije

Piksi je ujedinio fudbal u Srbiji, doneo je svetske manire: U Partizanu "preponosni" na sve uspehe Orlova
20180804npIliev7 - Copyright MN Press

Sportski direktor Partizana uopšte nema dilemu ko je najzaslužniji za renesansu srpskog reprezentativnog fudbala. Ivica Iliev ističe istog "krivca" kao i svi fudbaleri, svi reprezentativci, navijači, mediji…

- Desio se Piksi, koji je čovek srpskog fudbala. On je fudbal u Srbiji – odmah odgovara Iliev.

Pa je nastavio.

- Prvo, preponosan sam na sve što je naša reprezentacija uradila. Vratili su nas na mesto gde pripadamo. Kroz istoriju se pričalo da mi pripadamo tom svetskom vrhu, da smo mi evropski Brazilci, ali to se poslednjih decenija izgubilo. To su isti igrači koji su kritikovani prethodnih godina. Mi imamo stručne ljude, ali ne znam šta se desilo pre nekoliko godina. Nije slučajno što je naš najbolji strelac promašio penal protiv Škotske, a sad nas taj isti strelac vodi na Svetsko prvenstvno. Piksi je svetska veličina, sama njegova pojava odiše autoritetom i on donosi taj pobednički mentalitet - rekao je Iliev prilikom gostovanja na televiziji Kurir.

Sportski direktor Partizana smatra da je Stojković doneo srpskom fudbalu svetski način razmišljanja.

- Samo sa energijom da ste najbolji i samopouzdanjem može da se napravi iskorak ka pobedi. Kakve su vam misli, takav vam je život. Piksi pre nego što je postao selektor, rekao je "Ja ću odvesti reprezentaciju na Svetsko prvenstvo". On je bio siguran u to i usadio to u igrače. Pred svaku utakmicu smo mogli da vidimo kako se Orlovi smeju, to je ono što lider treba da radi, da izvuče maksimum iz svojih ljudi. Nisu igrači bili ti koji su krivi za prethodne neuspehe, ja tačno vidim razliku kako neki treneri rade. Pravi trener izvlači maksimum. Verujem da sa ovim samopouzdanjem možemo imati najveći uspeh srpskog fudbala. Piksi je uneo red, rad i disciplinu. Doneo je svetski način razmišljanja kako se napreduje. Pogledajte i sami njegovim dolaskom koliko imamo više golova, koliko je sve čistije i lepše. On je ujedinio fudbal - rekao je Iliev.

On je podsetio na situaciju pre godinu dana, kada je Srbija protiv Škotske ostala bez Evropskog prvenstva.

- Postaviću jedno pitanje. Da li su naši fudbaleri veće patriote od sinoć nego od onda kad su imali debakl sa Škotskom? Mi smo jako ponosan narod i želimo da predstavimo našu zemlju na najbolji način. Ovo su isti igrači koji su igrali tad. Kvalitet se stavlja ispred ličnih interesa. Velika nam je čast što je okosnica reprezentacije ponikla u Partizanovoj školi. Sada su ljudi posvećeni interesu Partizana - rekao je Iliev.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike