Fešta za Orlove! Trubači i navijači dočekali pobednike, dovezao ih "Novak Đoković" (FOTO/VIDEO)

15.11.2021

19:45

0

Svečani doček heroja nacije posle velikog uspeha

Fešta za Orlove! Trubači i navijači dočekali pobednike, dovezao ih "Novak Đoković" (FOTO/VIDEO)
aerodrom_fudbaleri_15112021_0029 - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Fudbaleri Srbije vratili su se kući posle herojski izborenog plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Njih su dočekale brojne medijske ekipe, ali i nekoliko desetina navijača. 

Avion "Er Srbije", baš "Novak Đoković", sleteo je na aerodrom "Nikola Tesla", gde je dočekan vodenim lukovima, što je počast koja se ukazuje onima koji zaslužuju veliku čast.

Selektor Dragan Stojković, kapiten Dušan Tadić i strelac pobedničkog gola Aleksandar Mitrović stali su da daju kratke izjave, a posle je usledio šou:

- Čekali smo da se vratimo i dočekali smo! Atmosfera je odlična, baš sve je u najboljem redu. Sve što je urađeno je i zasluženo i Srbija sada ima pravo da slavi. O čemu sada sanjam? Da odem kući. Previše je bilo i pritiska i od rezultata i od igre, ali najvažnije je da smo reprezentovali našu zemlju na najbolji mogući način - rekao je Piksi.

Odmah posle utakmice je rekao da za ovaj tim nema granica.

- I nema limita. Ovim igračima tek predstoji lepa budućnost. Pitajte malo i njih nešto - rekao je Piksi uz osmeh i otišao.

Posle pobede, svlačionicom je odjekivalo "Dajte Brazil da se igramo", tako da su novinari pitali Mitrovića koga bi voleo za protivnike, a on je kroz osmeh odgovorio:

- Imamo vremena. Prvo da proslavimo, pa ćemo videti.

Pre skoro tačno godinu dana, upravo je Mitar bio tragičar u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Tada je promašio penal, a Škotska je bila bolja u raspucavanju i otišla na EURO.

- Od tog penala prošlo je teških godinu dana. To je fudbal, to je život, a život piše romane. Ovo je jedna lepa priča koju ću da pamtim, jedna lepa stranica u mojoj karijeri i životu. Naučio sam mnogo tokom ovih teških godinu dana i od tog promašenog penala. Sve se vratilo, sve se naplatilo. Sad ide lepši period, ostvarili smo cilj. Sada je vreme da postavimo nove ciljeve. Treba da uživamo u ovome i da se polako pripremamo za ono što predstojii. Brazil na Svetskom prvenstvu? Ma, možemo protiv svih i želimo da igramo sa svima, da se nadmećemo, pa da vidimo dokle možemo da guramo.

Ovo su maltene isti igrači koji su bili tu pre godinu dana, ali su tim i atmosfera sasvim drugačiji. Otkud ta promena?

- Selektor! On je doneo novu energiju, nešto novo, nešto što nismo imali, velike zasluge su njegove. Izvukao je najbolje iz svakog igrača, napravio tim, kolektiv. Šta da kažem? Veliko veče i kada vidim ovo, da nam motivaciju da guramo i da nižemo nove uspehe.

Pogledajte još snimaka:

U Beograd nisu stigli svi reprezentativci, jer je deo otišao pravo u svoje klubove zbog obaveza koje predstoje.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D.P./P.K.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike