Kudrašjov napravio feštu Hrvatima: Rusi sami sebe poslali u baraž za Mundijal u Kataru

14.11.2021

16:16

0

Autogolom levog beka gostujućeg tima Hrvatska ostvarila pobedu za direktan odlazazak na SP

Kudrašjov napravio feštu Hrvatima: Rusi sami sebe poslali u baraž za Mundijal u Kataru
marko livaja - Copyright Tanjug/AP

Rusi su u Split došli da brane nulu protiv Hrvatske, ali su na kraju ostali uskraćeni za direktan plasman na SP u Kataru.

Dugo su se aktuelni vicešampioni mučili da slome otpor gostiju, koji do primljenog gola u 81. minutu nisu pokazivali ambiciju da ugroze gol Grbića, ali su tek nespretnom reakcijom  Fjodora Kudrašjova došli do cilja.

Tanjug/AP
 

 

Utakmica je odigrana po jakom pljusku i nepripremljenom terenu za takve uslove, što je prema fudbalskoj praksi moralo da pogoduje timu koji se branio, ali niko, pa ni Hrvati nisu očekivali da će takav poklon dobiti od levog beka Rusije posle centaršuta Perišića sa levog krila.

Kamere su zabeležile da je selektor Hrvatske Zlatko Dalić dočekao je kraj utakmice u suzama, a tamošnji mediji su ipak kao zaslužne za pobedu istakli protivnički tim. Večernji list tu zaslugu ističe odmah u naslovu "Spasiba, Rusija", dok Jutarnji poručuje - "Ruski bunker pao u završnici, gosti zabili sami sebi".

Portal "Indeks" navodi da su "kockasti" od ove pobede zaradili 12 miliona dolara, a da u Kataru imaju priliku da rezultatima dodatno uvećaju svoju premiju.

Na drugoj strani, kod Rusa, niko neće da prigovara igračima na želji, ali dovoljno je reći da u izveštajima ističu podatak kako je njihova ekipa prvi šut na gol Hrvatske uputila u 74. minutu.

 - Klasika. Otišli da se brane i nisu se odbranili - napisao je bivši generalni direktor moskovske Lokomotive Ilja Gerkus na Tviteru.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike