Rajković i Nastasić spremni za Katar i Ronalda: Golman Srbije obećao, nema više kobnih driblinga

08.11.2021

13:32

0

Autor: 24sedam

Protiv Katara u četvrtak, protiv Portugalije u nedelju

Rajković i Nastasić spremni za Katar i Ronalda: Golman Srbije obećao, nema više kobnih driblinga
20211108npPressPazova10 - Copyright MN Press

Srpski reprezentativci Matija Nastasić i Predrag Rajković bili su na konferenciji za medije uoči utakmica koje će naši najbolji fudbaleri odigrati u četvrtak i u nedelju. U Beogradu će u četvrtak gostovati Katar, u prijateljskom meču, a za nedelju je u Lisabonu zakazan duel sa Portugalcima. Tada će se i znati ko će sa prvog mesta u grupi izboriti direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Defanzivac Fjorentine i golman Remsa su odgovarali na pitanja novinara, na onlajn konferenciji.

MN Press
 

Prvo pitanje je postavljeno Nastasiću. Glasilo je koliko je teško igrati sa Katarom u rezultatski nebitnom meču, kada je nekoliko dana kasnije, odlučujući sa Portugalcima.

- Znamo šta znači utakmica u Portugaliji. Igrači su mislima usmereni ka tom meču, ali moramo da budemo profesionalci, svaka utakmica za reprezentaciju je važna. Poslužiće nam i Katar da se što bolje pripremimo za Portugalce - kazao je Nastasić uz nekoliko reči o "Ronaldu i družini".

- Skup su izuzetnih pojedinaca, ali u prvoj utakmici u Beogradu smo pokazali da možemo ravnopravno da se nosimo sa njima. Ne bi trebalo da obraćamo previše pažnju na njihove pojedince. Daćemo sve od sebe da ostvarimo rezultat i odemo na Svetsko prvenstvo – dodao je defanzivac.

U Beogradu je bilo 2:2, a moglo je i 3:2. Ipak, Ronaldu je poništen gol. Da li će to za asa Mančester junajteda biti motiv više?

MN Press
 

 

- Ne očekujem ni više ni manje motivisanog Ronalda. On u svaku utakmicu ulazi motivisan i to je svima jasno. Ponavljam, Portugalija je skup vrhunskih pojedinaca, a Ronaldo je samo jedan od njih. Igrao sam dva puta protiv njega, ali to nisu bili dueli pojedinaca, nego reprezentacija. Izgubili smo, ali moglo je da se okrene i na drugu stranu. Ne bih previše o tome, ovo će biti sasvim drugačija utakmica i sa puno samopouzdanja ulazimo u taj meč.

Za Portugalce je spreman i Rajković.

- Nema posebne pripreme, znamo kako šutiraju, ali nadam se da neću ni morati da branim neke penale ili prekide iz izglednih situacija. Nadam se da ću imati dobru utakmicu i da ću pomoći ekipi da izvuče rezultat. Nije to samo Ronaldo, imaju oni mnogo dobrih igrača u napadu. Ali ako budemo držali kompaktnost svih 90 minuta, ko god da bude branio ili igrao, ni njima neće biti lako da nas ugroze.

Podsetili su novinari Rajkovića i na kiks protiv Azerbejdžana, odnosno neuspeli dribling.

- Greške su sastavni deo fudbala, svi grešimo. Imao sam najbolju nameru. I selektor i saigrači su mi pomogli da zabroavim na to, da budem koncetrisan na nastavak i da ne mislim na taj dribling. Da li ću driblati opet? Mislim da neću. Jedino ako se baš tako namesti, ali neću - uz osmeh je rekao Rajković i dodao da je pred utakmicu sa Portugalcima sanjao i jedan san.

- Da, jesam sanjao nešto, ali neću da kažem šta - ostao je tajanstven.

Inače, počela je i onlajn prodaja karata za prijateljsku utakmicu Srbija - Katar (četvrtak, stadion "Rajko Mitić", 18:00). One se mogu kupiti preko https://www.iticket.rs/ ili na blagajnama stadiona od danas (11 - 19,00) do početka utakmice.

Cene ulaznica su: zapad - centar 1.000 dinara, zapad - bok 800, istok - centar 800, istok - bok 500, dok su sever i jug po 300 dinara.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike