Najbolje za kralja: Pogledajte kako izgleda renovirani "Bernabeu", kao svemirski brod (VIDEO)

08.11.2021

08:49

0

Autor: 24sedam

Legendarni stadion građen u periodu 1944-1947

Najbolje za kralja: Pogledajte kako izgleda renovirani "Bernabeu", kao svemirski brod (VIDEO)
stadion - Copyright Printscreen/Twitter/Real Madrid C.F.

Za Real Madrid se kaže da je najveći fudbalski klub na svetu, pa takvoj sportskoj instituciji priliči i da ima najmoderniji stadion. Jedno vreme "Los Blankosi" su igrali na "rezervnom" stadionu "Alfredo di Stefano", dok je "Santijago Bernabeu" bio u rekonstrukciji. U stvari, rekonstrukcija i dalje traje, ali se sada tamo ipak igra fudbal.

Taj novi,"umiveni" stadion neće biti mesto na kojem će biti organizovane samo fudbalske utakmice. Stadion u prestonici Španije biće spreman i za sve ostale sportove. Gledaće se i košarkaški, teniski, kao i NFL mečevi, ali i koncerti.

 

 

I sve će se to raditi veoma jednostavno, "pritiskom na dugme", kada će se menjati podloge. Takođe, očekuje se da se kapacitet proširi za 4.000 mesta, na planiranih 85 hiljada. Novina će biti i pokretni krov, pa kiša više neće moći da smeta.

Rekonstrukcija je počela 2019. godine, trebalo bi da bude završena 2022, a naravno sportski sadržaji neže biti jedini. U njemu će biti i hotel, restorani, tržni centri... Jednom rečju, grad u malom. Inače, postojeće zdanje građeno je tri godine, od 1944. Do 1947.

 

 

Ceo ovaj poduhvat košta nešto više od pola miljarde evra (525 miliona), ali i to će po svemu sudeći imati cenu. Najverovatnije će ime Santijago Bernabeu otići u istoriju, a ime će biti prodato nekom od sponzora.

Naravno, ovo nije novina. Baš u Madridu, Atletiko više ne igra na "Visente Kalderonu" već na "Vandi Metropolitano", ali to je jedna od cena tehnološkog napretka i modernizacije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike