Hrabri Partizan bio nadomak podviga u Gentu: Umor i pad koncentracije u odbrani odveo crno-bele u remi

04.11.2021

19:57

0

Crno-beli poveli golom Uroševića u 66. minuta, izjednačio Tisudali desetak minuta pre kraja

Hrabri Partizan bio nadomak podviga u Gentu: Umor i pad koncentracije u odbrani odveo crno-bele u remi
pfc3 - Copyright FK Partizan

Kakva šteta! Bio je Partizan na pragu prve pobede nad belgijskom ekipom i to na njenom terenu, ali ispoljili su stare boljke i na kraju ostali bez tri boda - konačan rezultat meča protiv Genta 1:1 (0:0). Golove su postigli za Partizan Slobodan Urošević u 66. minutu i Tisudali za domaće u 80. minutu.

Hendikepiran neigranjem čak trojice strandardnih fudbalera, bez svog srca Saše Zdjelara, crno-beli su pokazali da se svaki nedostatak može pokriti pravim i pametnim pristupom bez obzira na snagu rivala. Gent je tokom 90 minuta bio u većem posedu, ali nije bio opasniji.

Gosti su pametnom odbranom na 25 metara od svog gola vrebali priliku da oduzimanjem lope naprave akciju po centrali ili po krilu, znajući da će se iz tako jake postavljenje defanzive stvoriti barem jedna prilika za pogodak. Stvoreno ih je nekoliko. U prvom poluvremenu Natho je pogodio stativu, a onda se i Pantić našao u prilici da izblizine otpadak sprovede u mrežu.

Kada nije uspelo Pantiću, pa Jojiću dva puta početkom drugog poluvremena, uspelo je sjajnom Uroševiću. Bila je to njegova partija života iz koje će se pamtiti evrogol, ali ne i sve ono ostalo što je korisno obavio odrađujući svoje poslove u odbrani. Sve je to fenomenalno funkcionisalo što je Stanojević zamislio postavljajući trojicu štopera u polsdnjoj liniji. Na drugoj strani, Belgijanci su samo šutevima iz daljine pokušavali da ugroze odličnog Popovića, ali mladi Užičanin je i večeras u Gentu bio spreman za sve izazove kao i za vikend protiv Čukaričkog.

Ipak, ništa nije mogao u 80. minutu. Ostavili su ga samog sa Tisudalijem, na njegovu milost i nemilost. Neobjašnjivo! Lopta je opet doletela sa iste tačke koja je već postala bolna za Partizan, štoperi nisu bili na svom mestu da spreče Tisudalija, koji je sa manje od pet metara lagano pogodio za 1:1.

Ovako je tekao tok utakmice iz minuta u minut

90+2 minut - Ulazi Jović umesto Pantića.

90+1 minut - Igraće se tri minuta sudijske nadoknade vremena.

87. minut - Lutovac umesto Meniga, Urošević svoje mesto ustupa Obradoviću. Istrošila su oba fudbalera Partizana, vreme je za svežu krv da poslednjih par minuta pomognu ekipi da sačuva remi 1:1.

84. minut - Od izjednačenja ne prestaje ofanziva na Popovićev gol. Opsada traje, odbrana Partizana nekako odoleva.

80. minut - Tisudali 1:1.... Poklon gol, gotovo nerovatna scena, dvojica usamljenih igrača Genta na centaršutu, koji je na kraju prihvatio Tisudali.

76. minut - Inicijativa Genta ne jenjava, prilaze kaznenom bez većih problema, ali onda imaju problem s azavršnim pasom. Natho je prekinuo jedan napad, pa se posle njega požalio na povredu. Čini se da će umesto njega u igru ući Milan Smiljanić, koji se već duže vreme zagreva kraj aut linije.

70. minut - Ubacivanje Natha posle prekida, Rikardo je samo okrznuo loptu, ona je prošla pored stative iako je izgledalo kao da ide još jedna u Bolatovu mrežu... Kasnije se ispostavilo da je je pomoćnik držao zastavu gore pokazujući da je centarfor gostiju bio u ofsajdu.

66. minut - GOOOOOLL! Urošević! 0:1! Bio je to udarac sa ivice kaznenog prostora, sa leve strane u dalje rašlje! Sjajan pogodak Partizanovog levog beka!

65. minut - Rikardo deluje kao da sa problemima savlađuje mekan teren, ali to je samo privid, jer kada uhvati zalet do izražaja dolazi njegova odlična tehnika. Ponovo je prošao po levom krilu Menigu.

58. minut - Greška Saničanina umalo da košta crno-bele primljenog gola. Ipak, tu je bio Popović da koriguju grešku saigrača.

56. minut - Jooooj Jojićuuuu! Rikardo je promešao po levom krilu dvojicu fudbalera, usledila je njegova povratna na koju je natrčao Jojić. Sa desetak metara šutirao je u blok, pa odbitak iz voleja još jednom opalio, ali preko gola. Kakva šansa za Partizan....

50. minut - Uvodno trenuci nastavka prolaze ponovo u znaku bolje igre igrača Genta. Posed je na njihovj strani, dok Partizan vreba priliku da iz kontre nepšto više napravi. Jednoj je takav pokušaj prema Menigu imao prejak pas, dok se u drugom slučaju lopta odbila od Rikardove ruke, pa je Englez prekinuo napad koji je obećavao za Partizan. Bezos je oprobao svoj šut iz daljine, bio je neprecizan. 

46. minut - Nastavak igre, znak je dao engleski sudija Kris Kavano!

poluvreme

39. minut - Crno-beli po drugi put dozvoljvaju domaćima da sa kornera organizuju akciju krtkim dodavanjem, posle kojeg bi sa ivice kaznenog prostora išao centaršut nalik onom koji je doneo pobedu u Beogradu. Dva puta su već imali sreće kod udaraca glavom koji su završavali preko gola.

34. minut - Ofore još jednom testira spremnost Popovića.Njegov udarac završava u desnom donjem ćošku, ali tu je bio i golman crno-belih,

29. minut - Auuuu! Natho posle faula nad Rikardom sa oko 18 metara pogađa stativu. Pantić nije uspeo otpadak da iskontroliše, pa se završilo kornerom za Partizan!

FK Partizan
 

26. minut - Teren je sve teži za igru. Gosti i dalje diktiraju ritam, Partizan uspeva donekle da im isprarira. Ofoe pokušao kao i u Beogradu da isfolira penal, ali Englez nije pao na njegov trik kao ni Škot Maden u Humskoj.

21. minut - Solidan pokušaj Danila Pantića. Dobro kombinovanje sa Uroševićem i Irikardom završilo se udarcem veznog igrača. Bolat je odbranio bez većih problema, ali se bar malo težište igre prebacilo na drugu stranu terena.

19. minut - Još jedan poništen gol. Depotr je srušio Miletiću u nlaetu, tako da mu uspešna realizacija nije vredela. Sudija iz Engleske Kris Kavano opravdano pokazao da je to bio prekršaj za crno-bele.

 

 

16. minut - Poništen gol Genta. Ofsajd pozicija za Olsena, ali još jedna lepa akcija. Na drugoj strani prvi pokušaj Partizana. Šut Meniga u okvir gola.

12. minut - Loša procena Popovića posle kornera sa leve strane. Srećom, nije skupo koštala igrače Genta koji nisu očekivali da bi mladi čuvar mreže mogao da podleti u istrčavanju.

FK Partizan
 

8. minut - Kamere su pokazale Stanojevićevo mesto u loži. Prema strogim pravilima FIFA, suspendovani trener može da održava vezu sa svojim stručnim štabom ali uz poserdstvo treće osobe. To je za ovu priliku član uprave creno-belih Dragan Velanac.

FK Partizan
 

4. minut - Prva pretnja na meču došla je od strane igrača domaćeg tima. Opet Kums koji je bio strelac jedinog gola u prošlom beogradskom susretu dva tima. On je iskoristio grešku Jojića u predaji tamo gde je nije smelo biti. Raspalio je sa oko 20-tak metara, ali je Popović odbranio, izvedivši loptu iz donjeg levog ugla. Korner ništa nije doneo ekipi Genta.

1. minut - Počelo je! Prvi su loptu u posedu imali igrači Partizana.

Fudbaleri Partizana od 18.45 (Arena Sport premium 1, RTS1) igraju drugu utakmicu protiv belgijske ekipe Genta na njihovom stadionu "Ghelamco Arena".

Ova utakmica po mnogo čemu označena je kao odlučujuća za čelnu poziciju u grupi B.

Tim Partizana za ovaj meč izgleda ovako: Popović - Miletić, Vujačić, Saničanin - Miljković, Jojić, Natho, Pantić, Urošević - Rikardo, Menig.

Na klupi se nalaze: Stevanović (G),  Pavlović, Živković, Ostojić, Milovanović, Terzić, Obradović, Jović,  Lutovac, Smiljanić.

Utakmicu će zbog suspenzije prvog trenera Aleksandra Stanojevića voditi sa klupe njegov pomoćnik Igor Duljaj.

Gent: Bolat - Hanše-Olsen, Engođuji, Okumu, Fortuna - Katsro-Montes, Ovusu, Kums, Bezus - Ođiđa-Ofeo - Depotr.

U odsustvu kapitena Lazara Markovića i njegovom zamenika Saše Zdjelara, traka je pripala Milošu Jojiću.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike