Junajted je loš, Zidan bi bio idealna zamena, ali se pojavio nepremostivi problem?

30.10.2021

08:27

0

Autor: 24sedam

Rodžers čeka Siti, Konte je previše konfliktan, Zizu je idealan, ali...

Junajted je loš, Zidan bi bio idealna zamena, ali se pojavio nepremostivi problem?
zidan - Copyright Profimedia

Nije tajna da je Mančester junajted u ogromnom problemu, za koji skoro svi krive trenera Olea Gunara Solskjera. Klub, ipak, kao da nije spreman da ga otpusti. U subotu igra protiv Totenhema, u meču popularno nazvanom "el otkaziko", a onda sledi gostovanje šampionu Sitiju.

Teško je da će Solskjer to "preživeti". Pominju se razni treneri, nagađa se ko hoće ili neće doći. Svi bi voleli nekog Britanca, ili bar trenera sa iskustvom iz Premijer lige. Prvi "pik" je Brendan Rodžers, ali on je već naciljao Siti kada se Gvardiola povuče, zbog čega je već odbio Totenhem i Njukasl.

Pominje se i Antonio Konte, koji uvek donese rezultat, ali sa velikom cenom. Junajtedu ne smeta što se on rasipa parama, ali posle iskustva sa Žozeom Murinjom, prosto ne žele da dovedu još jednog "oštrog" trenera koji podiže tenzije.

Mnogi su našli idealnog kandidata – Zinedina Zidana. Fudbaler koji je svojevremeno bio jedan od najboljih na svetu, a kao trener je sa Realom osvojio dve titule u Španiji, tri Lige šampiona, dva superkupa UEFA i dva Svetska prvenstva klubova.

Zidan je idealan – orijentisan je napadački, njegovi timovi igraju atraktivan fudbal, zna sa zvezdama, ima harizmu i autoritet, ne pravi konflikte bez potrebe… Sve što priželjkuju u Junajtedu.

Ipak, kako pišu Francuzi, ni od "Zizua" nema ništa. Razlog je reprezentacija Francuske. Njen selektor je Didije Dešan još od 2012, ali njemu ugovor ističe posle Svetskog prvenstva u Kataru sledeće godine.

Ako Dešan ode, selektorsko mesto će ostati upražnjeno i to je ono što Zidan želi. On je kao igrač zabeležio više od 100 nastupa za "trikolore", osvojio je i svetsko i evropsko prvenstvo.

Zidan je bez posla od kada se završio njegov drugi mandat u Real Madridu, na kraju prošle sezone.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike