Napadači muče Stanojevića uoči Metalca: Nije lako, svaki segment je bitan - u igri i na tribinama

27.10.2021

18:25

0

Autor: A. Š.

Crno-beli u četvrtak igraju odloženi meč 5. kola Superlige

Napadači muče Stanojevića uoči Metalca: Nije lako, svaki segment je bitan - u igri i na tribinama
20210926npStanojevic16 - Copyright MN Press

 Fudbaleri Partizan dobili su neočekivani poklon pred odloženi meč 5. kola Linglong Superlige Srbije. Radnik je u sredu u Surdulici šokirao Crvenu zvezdu (2:1) i crno-bele odveo na pet bodova više od večitog rivala.

Osokoljeni tim rezultatom, izabranici Aleksandra Stanojevića bez dileme će imati dodatni motiv da osvoje tri boda protiv Metalca na stadionu u Humskoj (17.00).

- Kao i svaka utakmica, duel sa Metalcem je veoma bitan. Očekujem zahtevan meč, pokazalo se to iz prethodnih međusobnih duela i ulazimo sa velikim oprezom. Rival je mlada ekipa, brza, ali kao takva i nama otvara određeni prostor. Nije lako pobeđivati u kontinuitetu, svaki segment je bitan, u igri i na tribinama, i zato se nadam podršci navijača - rekao je Stanojević.

Očekuje strateg „valjka“ još jedan težak ispit za svoje izabranike.

- Prirodno je da svaka ekipa Protiv Partizana i Crvene zvezde zapne iz petnih žila. Takva su ekipa da uvek imaju period u kojem mogu da susret reše u svoju korist. Bilo je tako i u prethodnim duelima, ali nisu uspeli te momente da iskoriste. Znamo i kako su igrali protiv nas, izlaze visoko, napadaju. To je njihov stil od kojeg ne odustaju. Tako su igrali i protiv Zvezde. Primetio sam da Cvetković i Stuparević nisu igrali protiv Spartaka, ne znam da li je to deo taktike, ali tako je bilo i pred crveno-bele. Sigurno rival gleda da sa što jačim sastavom izađe na megdan. Borbeni su, igraće otvoreno, ali pred nama je da ostvarimo dobar rezultat. Nije lako, u Partizanu se uvek očekuju pobede.

Raduje Stanojevića što duže vreme crno-beli neće izlaziti iz Beograda, kada su u pitanju mečevi Superlige.

- Znači što igramo u Beogradu zbog putovanja, ali i terena. Teško je igrati na nekim terenima koji nisu adekvatno pripremljeni. Da izbegnemo makar loše podloge usled lošeg vremena. Srećan sam jer se borimo, u trci smo na domaćoj sceni i u Evropi. Na našem terenu je odigran veliki broj utakmica u kratkom periodu i teren je bio težak za igru, veoma mekan. Igrala je u tom periodu i reprezentacija, ali generalno smo zadovoljni našim terenom i želimo da igramo na njemu.

Ni pred ovaj meč trener Partizana nije mogao u miru da priprema taktičke zamisli, već ponovo mora da gleda ka ambulanti.

- Ima rovitih igrača. Juče je grupa fudbalera koji su igrali za vikend imala oporavak. Nismo sigurni oko Markovića, Holendera i Rikarda. Imamo konkurenciju na krilu, ali kada Marković i Holender nisu zdravi onda je smanjena konkurencija, čekamo poslednji trening pred utakmicu posle kojeg ćemo se opredeliti za startere. Jović se vratio u trenažni proces i na njemu je sada da se nametne. Svi igrači moraju da se dokazuju, nema minulog rada.

Ono što je sigurno, zna se ko će među stative.

- Braniće Popović. Ne volim da otkrivam postavu, ali toliko mogu da kažem. Stevanović je čuvao mrežu na nekim veoma teškim gostovanjima, a sada će priliku ponovo dobiti Popović. On ima prednost iz više razloga, ali i Stevanović odlično koristi ukazane šanse – kazao je Stanojević, uz osvrt na povratak Danila Pantića, ali i status mladih ofanzivaca Nikole Štulića i Marka Milovanovića.

- Danilo hvata zalet, trenira dobro, igra. Žao mi je što je imao period u kojem je ispao iz ritma, ali dobro radi i trenira. Kad su u pitanju Štulić i Milovanović, sigurno će biti u konkurenciji, ali je malo osetljivo pitanje Milovanovića i Samada Baždara. Imaćemo sutra sastanak sa ljudima iz škole i na osnovu njihovog izveštaja ćemo reagovati. Svako od njih se dokazuje i trudi da se nametne – rekao je Aleksandar Stanojević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike