Samo Srbin Makabi spasava: Navijači teraju trenera, gazde pronašle rešenje za izlaz iz krize

26.10.2021

05:57

0

Velikan iz Tel Aviva očajno počeo sezonu u domaćem šampionatu

Samo Srbin Makabi spasava: Navijači teraju trenera, gazde pronašle rešenje za izlaz iz krize
Copyright Profimedia.rs

Fudbaleri Makabija iz Tel Aviva izuzetno loše stoje u izraelskom šampionatu, a na to niko nije navikao, pa ni navijači ni uprava više neće da sede i gledaju potonuće kluba.

Posle tri poraza u gostima stigao je u ponedeljak uveče i prvi na domaćem terenu, pa je Makabi gotovo skliznuo u zonu ispadanja.

Nalazi se velikan iz Tel Aviva na 12. mestu izraelske Premijer lige sa sedam bodova iz sedam kola, sa poražavajućom gol razlikom 7:13, kao tim koji je najčešće vadio loptu iz svoje mreže u šampionatu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Zato su navijači, njih oko 500, sačekali fudbalere i trenera Patrika van Levena povicima "sramota, sramota", a dok su fudbalere ipak ohrabrili aplauzima, za trenera su imali samo jednu poruku - Ostavka!

Čelnici kluba već su pronašli rešenje za izlazak iz krize i čvrsto veruju da bi Vladimir Ivić prihvatio njihovu ponudu, ali je pred njima težak zadatak u vidu prekida saradnje sa dosadašnjim trenerom.

 

 

- Ovo je težak trenutak, užasno veče za mene. Rani crveni karton je promenio igru i to je imalo odlučujući efekat. Ništa drugo nije napravilo razliku večeras - rekao je Van Leven za sport1.maariv.co.il, a na pitanje o protestima navijača, kratko je poručio:

- Postoji većina koja podržava tim. I dalje mislim da sam pravi čovek da podignem Makabi. Nije u mojoj prirodi da odustanem i da se povučem. Verujem da mogu da promenim situaciju.

Potrebno je da u to poveruju i čelnici kluba, a kako sada stvari stoje, vera je nestala i novo ime na klupi je realnost.

Ostaje samo da se vidi šta o svemu misli srpski stručnjak, koji je Makabi vodio od 2018 - 2020. godine. Od odlaska sa mesta trenera Votforda već je odbio ponude Apolona, APOEL-a i Arisa, ali bi poziv iz Tel Aviva mogao da bude "onaj pravi" i da ga vrati u fudbalsku mašineriju.

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike