Analiza spornih situacija: Bio je penal za Zvezdu, ne i za Vojvodinu i Partizan

22.11.2020

20:07 >> 20:15

0

Autor: N. St.

Zdravko Jokić pričao o mečevima večitih

Analiza spornih situacija: Bio je penal za Zvezdu, ne i za Vojvodinu i Partizan
Copyright MN Press

U Novom Sadu je Crvena zvezda savladala Vojvodinu (0:2), dok je Partizan dan ranije bio bolji od Proletera (1:0).

Sporne situacije iz te dve utakmice analizirao je sudijski analitičar Zdravko Jokić za „Arenu sport“. Fokus je bio derbi kola.

Prva je bila u 31. minutu kada je Eraković napravio nesmotren faul na ivici kaznenog prostora i za to dobio žuti karton.

– Evidentno je da je bilo van šesnaesterca. Uživo je delovalo da je udarac bio znatno jači, tek u montaži smo videli da je bilo blago. Žuti karton je dovoljna kazna. Bitno je da igrač vidi protivnika kad šutira, kad ga ne vidi onda je situacija drugačija. Što se tiče penala, nema ni govora o tome, bilo je van kaznenog – rekao je Jokić.

Pročitajte još: Gajić: Prvo smo se smrzli, pa pobedili

Druga situacija je viđena u 71. minutu kada je Nemanja Čović pao u kaznenom prostoru Zvezde, Lalatović i on su tražili od Simovića da pokaže na „belu tačku“.

– Važno je gledati noge igrača u plavom dresu (Erakovića) u momentu kada napadač Vojvodine dolazi. On gleda levo, ne vidi ga, a igrač domaćeg tima udara u njegovu nogu. Fudbaler Zvezde ne pravi nikakav kontakt, stoji sa obe noge na zemlji. Sudija je dobro procenio, situacija bi bila drugačija da je podigao nogu ili da ga je sapleo.

Nekoliko minuta kasnije je Đuričin faulirao Nikolića, a El Fardu Ben je sa „kreča“ postavio konačan rezultat.

– Više puta naglašavam da je položaj arbitra veoma važan. Kontakt se vidi, sve je jasno, bio je penal.

Na kraju se osvrnuo na meč crno-belih i situaciju kada je Svetozar Marković pao u šesnaestercu Proletera posle kornera.

– Kontakt je sastavni deo igre i samo onaj koji onemogućava igrača da igra dalje je prekršaj. Evidentno je da postoji kontakt, ali igrač staje na tu nogu, skače sa te noge i pokušava da igra loptom. Pao je tek kada je skočio. Ništa nije uticalo na njegovo kretanje, nije izbačen iz balansa, čak se lepo i odrazio stajnom nogom. Podsetiću vas na jednu Zvezdinu utakmicu kada je Spiridonović bio povučen za rame, nastavio je, pa pao. Bio je izbačen iz balansa, trudio se da ostane na nogama i nije uspeo. Ovde je igrač ostao na nogama i skočio – zakljčuio je Zdravko Jokić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike