Kuman izbegao batine, hoće li i otkaz!

25.10.2021

05:18

0

Holanđanin nekada bio ljubimac navijača katalonskog kluba, sinoć umalo linčovan

Kuman izbegao batine, hoće li i otkaz!
Copyright Profimedia.rs

Nove generacije ne interesuju stare zasluge.

Nekada je Ronald Kuman kovan u zvezde od navijača Barselone, jer je u finalu Lige šampiona 1992. godine golom u 112. minutu produžetka protiv Sampdorije doneo pobedu i najvredniji pehar katalonskom klubu, a sinoć je iz perspektive klupskog rukovodstva bio blizu da postane žrtva uličnog linča u organizaciji nezadovoljne gomile na jednoj kapiji Nou Kampa.

 

 

Ipak, nije izgledalo tako strašno kao što Barselona u saopštenju to pokušava da prikaže, budući da se i na snimku vidi da je više od huligana koji su lupali po haubi automobila holandskog trenera bilo lovaca na selfije.

 

 

- FK Barselona javno osuđuje nasilne postupke i pokušaje nasilja prema Kumanu kada je napustio Kamp Nou. Klub će preduzeti bezbednosne i disciplinske mere da se ovakvi nemili događaji više ne ponove - poručili su iz kluba.

Kuman je i sam pomalo zaslužan za erupciju nezadovoljstva u gradu i to ne samo zbog igre i poraza u "el klasiku" od Real Madrida. Mnogi su njegove izjave posle meča tumačili kao vređanje zdrave pameti:

- Teško je pričati o pozitivnim stvarima nakon poraza od Reala. Neuspeh ostaje za pamćenje, ali meni se svideo stav ekipe i  želja igrača da se uradi nešto. Mislim da napredujemo, da smo sve bliži tome da dobijemo neku veliku utakmicu. Moramo dalje, naredni meč je u sredu.

Kuman po mišljenju većeg dela katalonske javnosti, pripada manjini onih koji vide neki napredak.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike