Piksi odbija Kokezu! Stojković iz dva razloga neće na klupu Srbije, FSS preostalo samo jedno rešenje

28.12.2020

07:46 >> 09:00

0

Autor: Adam Štulić

Kako stvari stoje, jedan od najboljih fudbalera sa ovih prostora neće postati selektor orlova

Piksi odbija Kokezu! Stojković iz dva razloga neće na klupu Srbije, FSS preostalo samo jedno rešenje
Copyright MN Press

Delovalo je u jednom trenutku da je dolazak Dragana Stojkovića na mesto selektora reprezentacije Srbije gotova stvar, ali izgleda da rukovodstvo FSS ni ovoga puta neće uspeti da ubedi Piksija da sedne na klupu “orlova”.

Nekadašnji kapiten Jugoslavije u četvrtak i petak je vodio intenzivne razgovore sa prvim čovekom srpskog fudbala Slavišom Kokezom, ali je, kako piše “Informer” bliži odluci da se predsedniku FSS zahvali na ponudi.

Pročitajte još

Beogradski list navodi dva razloga za takvu odluku. Ugovor koji ima sa Gvangžuom na snazi je do kraja 2021. godine i prema njemu mu sleduje još devet miliona evra, kao i strah od medijskih napada u slučaju nepovoljnog rezultata sa “orlovima”.

I dalje je glavni razlog važeći ugovor sa Gvangžuom, koji Piksiju garantuje da će do kraja 2021. godine dobiti još devet miliona evra od Kineza.

– Ostalo je da Stojković i definitivno potvrdi Kokezi da odbija ponudu, ali za sada sve ide u tom pravcu da neće prihvatiti mesto selektora – rekao je izvor “Informera” i dodao:

– Piksi je i sam rekao da bi mu bila velika čast da vodi nacionalni tim, ali da moraju svi da ga žele i da mu pružaju podršku. On smatra da je bio medijska žrtva godinama pošto je napustio mesto predsednika Crvene zvezde. Otišao je 2007, a kaže da se posle toga još sedam ili osam godina o njemu pisalo samo u negativnom kontekstu. Zato se plaši da bi u slučaju loših rezultata s reprezentacijom ponovo imao loš tretman u medijima. Kroz to ne žele da prolaze ni on, kao ni njegova supruga i čitava porodica.

Pored Stojkovića, kao potencijalni naslednici Ljubiše Tumbakovića pominjali su se Vladan Milojević i Savo Milošević, koji je sada glavni kandidat za selektorsku funkciju.

– Takav scenario u ovom trenutku deluje najrealnije. Čelnici FSS su prethodnih dana, otkako je smenjen Tumbaković, opipavali puls kod igrača, saslušali njihove stavove i razmišljanja. Reprezentativci vrlo poštuju Miloševića, sviđa im se njegova otvorenost i način komunikacije koji su imali dok je Savo bio potpredsednik FSS i direktor reprezentacije – rekao je “Informerov” izvor.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike