Spartak izlazi iz krize, Metalac tone li, tone: Nikolić "sam" pobedio Milanovčane, jednom mu je "pomogao" i VAR

23.10.2021

16:56

0

Autor: 24sedam

Kompletiran je današnji program 14. kola Superlige Srbije

Spartak izlazi iz krize, Metalac tone li, tone: Nikolić "sam" pobedio Milanovčane, jednom mu je "pomogao" i VAR
20210926npNikolicN2 - Copyright MN Press

Kompletiran je današnji program 14. kola Superlige Srbije. Posle pobede Mladosti nad Kolubarom od 3:1, u duelu Spartaka i Metalca rezultat je bio 2:0 u korist domaćina. Golove za pobedu dao je Nemanja Nikolić.

Subotičani sada imaju 18 bodova, a uz to su posle vezanih poraza zabeležili drugu uzastopnu pobedu od kada ih je preuzeo Vladimir Gaćinović. Nalaze se na sedmoj poziciji, a Metalac na 14. Ekipa Žarka Lazetića je upisala treći uzastopni poraz i ima 12 bodova.

Kao i svi mečevi ovog kola, i ovaj u Subotici je počeo minutom ćutanja. Na taj način odata je počast Draganu Panteliću, legendarnom golmanu koji je preminuo pre nekoliko dana. 

Već u desetom minutu, posle VAR intervencije, dosuđen je penal u korist Spartaka zbog igranja rukom Nikole Furtule, doskorašnjeg igrača Metalca. Sudija Momčilo Marković je pokazao na belu tačku, Lazar Tufegdžić je šutirao, ali je Mateja Maslarević odbranio.

Sve do 31. minuta nije bilo ozbiljnijih prilika ispred dva gola, ali je onda kapiten Noboru Šimura prošao po desnoj strani i ubacio loptu na peterac. Tamo je bio Nemanja Nikolić, koga je pokušao da osujeti Jovan Vlalukin. Lopta je ipak ušla u gol, za prvi pogodak Nikolića od povratka u Srbiju.

Samo dva minuta kasnije, mogao je Nikolić i da upiše asistenciju za gol. Ipak, posle dodavanja petom, sa desetak metara neprecizan je bio Vladan Vidaković. Kako se kraj poluvremena bližio, i Metalac je bio znatno agresivniji i više ispred gola gostiju iz Gornjeg Milanovca.

Moglo je u 60. minutu da bude i 2:0, ali se Nikola Srećković suviše dugo nameštao i dozvolio da lopta bude izbačena u korner. U 65. minutu bilo je i VAR provere. Spartak je postigao gol, a proveravalo se da li je Nikolić bio u ofsajdu. Ispostavilo se da nije. Od tada je bilo 2:0 za domaćina.

U 86. minutu, za Metalac je debitovao i mladi reprezentativac Gane, Erik Apija, a tri minuta kasnije preko gola je šutirao Vlalukin.

Za sutra su zakazani dueli TSC - Partizan (13:30), Vojvodina - Radnički 1923 (17:00) i Crvena zvezda - Radnički Niš (18:45).

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONSU VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike