Sad sledi ono najslađe, najbogatiji klub bira novog trenera! Stivi Dži, Konte, Hau, Brendan...? Svi su u igri!

08.10.2021

09:52

0

Autor: 24sedam

Sad kad imaju neograničen budžet, mogu da biraju bukvalno koga hoće

Sad sledi ono najslađe, najbogatiji klub bira novog trenera! Stivi Dži, Konte, Hau, Brendan...? Svi su u igri!
Tan2021-10-7_18322989_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Scott Heppell

Njukasl je dobio nove vlasnike i novu upravu, a sada sledi ono najslađe: novi tim. Svi već znaju, pa i on sam, da je Stiv Brus "bivši" na mestu trenera, a uveliko traju spekulacije ko bi mogao da dođe.

Nova direktorka, Amanda Stejvli, rekla je da klub ima najviše ambicije, ali se to neće odmah dešavati. Prvo, nijedan veliki transfer se ne dešava u zimskom prelaznom roku, ali tada će sigurno doći neki rezervisti ili nezadovoljni iz velikih klubova, a onda na leto kreće spektakl.

Navijači već slave, žurka je počela koliko u četvrtak.

Ali, prvo trener.

Prema nagađanjima, ali i kladionicama, glavni favorit je Stiven Džerard! Legenda Liverpula je Glazgov Rendžersu vratio titulu, pobrao je silna priznanja u Škotskoj – da li je vreme za englesku Premijer ligu?

Drugi favorit je Antonio Konte. On deluje kao idealan kandidat, ali možda na leto. Italijan je trener koji donosi instant uspeh, ali po svaku cenu. On nemilosrdno troši, dovodi veterane, ne razmišlja o budućnosti, već čini sve da trofeji stignu sada i odmah. E, pa u Njukaslu bio dobio džak bez dna i odrešene ruke.

Sledeći na redu je trener Bornmuta Edi Hau. Proglašen za trenera decenije svojevremeno, on je poznat po tome što je "trešnjice" od dna četvrte lige doveo do Premijer lige za samo sedam godina! Da li je čovek za neograničeni budžet? Možda ćemo i videti.

Nakon njega sledi Brendan Rodžers, ali on je već "na dugačkom štapu". Potom je tu Frenk Lanmpard, pa Roberto Martinez i Rafael Benitez, ali to je već teritorija malo verovatnog.

Posle toga su u opticaju svi mogući treneri, bukvalno ko god vam padne na pamet. Redom: Rudi Garsija, Paulo Fonseka, Žoze Murinjo, Roberto Manćini, Grem Poter, Andre Vilas-Boaš, Andrea Pirlo… Upište sami po želji. Naravno, Jirgen Klop se nalazi pri dnu liste, a Pep Gvardiola je treći otpozadi.

Ko je za vas idealni kandidat?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike