Partizan u krvi, moćna veza Stanojevića i Markovića: Objasnili Evropi ko su i šta su crno-beli

19.10.2021

13:58

0

Na zvaničnom kanalu Lige konferencije pojavio se izuzetno zanimljiv intervju sa trenerom i kapitenom kluba iz Humske

Partizan u krvi, moćna veza Stanojevića i Markovića: Objasnili Evropi ko su i šta su crno-beli
20210930npMarkovicL3 - Copyright MN Press

Partizan je porodica ili Za druge se navija, Partizan se voli. Svi smo na milione puta čuli izjave sličnog sadržaja.

Čulo se za to i u Evropi, pa su ljudi sa zvaničnog kanala Lige konferencija odlučili da se na licu mestu uvere u tu "posebnost" crno-belih.

Sagovornici su bili trener Aleksandar Stanojević i kapiten Lazar Marković, dva partizanovca od glave do pete, koje je sudbina spojila baš među crno-belima.

Da nije bilo Stanojevića u svom prvom mandatu na klupi Partizana, ne bi bilo ni Markovića u timu. Bar ne u tom trenutku.

- Poznajem ga od njegove 16. godine, bio sam 2010. trener prvog tima i stavio sam ga već u sledećoj sezoni kao startera. Postigao je, ne znam koliko, desetak golova te sezone. Iskočio je, postao reprezentativac i napravio dobru karijeru - prisetio se Stanojević, pa dodao:

- On je Partizanu doneo titulu te sezone, postizao golove, igrao sjajno. Otišao je u Benfiku posle toga, tamo doneo titulu i napravio veliki transfer u Liverpul. Posle je otišao u Fenerbahče igrao odlično i vratio se.

Svog debija se prisetio i kapiten Marković. Moglo bi da se kaže kako je do toga došlo slučajno.

- Mi smo familijarno partizanovci, odmalena smo naučeni da volimo Partizan. Sećam se anegdote kad je trebalo da debitujem za Partizan i majka me nije pustila na pripreme zato što nešto nisam bio dobar u školi. Onda je stigao poziv od šefa Stanojevića. Tako se sve namestilo i na kraju je ispalo... Pa tako kako je ispalo.

Povezanost s Partizanom, koji ni za jednog od njih nije samo klub čije boje brane, pokušao je Evropljanima da pojasni trener crno-belih.

 

 

- Došao sam kao dečak od 13 godina prošao sve selekcije Partizana. Imao sam vrhunske trenere koji su nas učili šta znači ljubav prema klubu i da je to važnije od bilo kog takmičenja. Znam kako navijači žive za klub, kako svi razmišljamo i sve to moje iskustvo mi je donelo da se sa lakoćom adaptiram i da radim ovaj deo posla. Moja ambicija je da posle četiri godine vratim titulu na naš stadion.

Slično objašnjenje imao je i Marković čija je uloga na terenu veoma primetna i verovatno jedna od najznačajnijih u timu.

- Bilo mi je potrebno da se vratim, bio sam preponosan kad sam podigao dres sa mojim brojem. Sve mi je tu, roditelji, prijatelji, familija. Meni je ovde sve, Partizan sam oduvek voleo i Partizan mi je uvek na prvom mestu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21.00 dočekuju Gent u 3. kolu Lige konferencija, a obe ekipe u ovaj duel ulaze posle dva trijumfa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike