Dete Crvene zvezde spasava klub i karijeru u Holandiji: On je osetljiv i ponosan, kao svaki Balkanac!

18.10.2021

10:54

0

Luka Adžić zaigrao za Cvole i nagovestio na debiju protiv PSV da bi mogao biti čovek odluke

Dete Crvene zvezde spasava klub i karijeru u Holandiji: On je osetljiv i ponosan, kao svaki Balkanac!
luka - Copyright Profimedia

Da li je Luka Adžić taj fudbaler koji je nedostajao holandskom Cvoleu u grčevitoj borbi za opstanak u eltinom društvu. Ovo pitanje muči svakog navijača plavo-belih, budući da su sada i najveći optimisti među njima shvatili da je vrag odneo šalu nakon samo jednog osvojenog boda u devet odigranih utakmica.

Bivši Zvezdin dečak koji obećava odigrao je prvi meč u dresu Cvolea kao starter i to protiv drugoplasiranog PSV Ajndhovena. Do 84. minuta Cvole je vodio 0:1 na terenu mnogo poznatijeg rivala, ali je onda usledila kanonada u poslednjih šest minuta iz koje su "filipsovci" izašli kao pobednici rezultatom 3:1. Adžić je igrao do 62. minuta posle čega je umesto njega na terewn istrčao drugi srpski fudbaler - Slobodan Tedić.

Adžićev bivši trener u Emenu Dik Lukijen smatra da bi njegov kolega morao da sa više taktka pristupi pojačanju iz Srbije:

Luka Adžić/Printscreen Twitter PEC Zwolle
 

- Ako Luka stekne poverenje, dobije samopouzdanje, definitivno može napraviti razliku. Luka je u Srbiji bio ogroman talenat. Značajno je to da je za Crvenu zvezdu debitovao sa 16 godina - kaže Lukijen za "De Stentor", dok novinar konstatuje da su njegovi saigrači iz matičnog kluba napravili ozbiljnije karijere i da sada igraju za Porto, Olimpik, Valensiju, a da njegov pokušaj u Anderelhtu nije dobro prošao:

- Zato što zaista nije stekao to samopouzdanje - rekao je Lukijen.

- A to je upravo ono što mu treba. Adžić je možda dobar igrač, ali je i osetljiv. I veoma ponosan, što je karakteristika u stvari svih igrača sa Balkana. Zato ga morate dobro voditi i pobrinuti se da se oseća potpuno slobodno i lagano. A ako uspe, biće dobro. Malo je pretereno nazvati ga spasiteljem. Ali Luka svakako može napraviti razliku u Eredivisiji.

Lukijen je to rekao svoje iskustvo sa Adžićem iz druge polovine prošle sezone, kada je napravio sjajan napredak u Emenu.

- Odjednom smo dobili krilnog igrača sa dubinom i dobrom dodavanjem. To je veoma lepo.Kao rezultat toga, poverenje u tim se samo povećalo. Svaki igrač se nada uzlaznom trendu tokom svoje karijere. Ali ponekad se usput dogodi nešto što vas tera da krenete stranputicom. Sa Lukom je to bio nedostatak samopouzdanja. Ali on ima veliki potencijal.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike