Kako je nestao Zvezdin junak? Valjda ću jednog dana saznati zašto nisam igrao (VIDEO)

18.10.2021

08:29

0

Aleksa Vukanović radi i čeka svoju priliku

Kako je nestao Zvezdin junak? Valjda ću jednog dana saznati zašto nisam igrao (VIDEO)
20210207akVukanovic - Copyright foto: MN Press / ak

Crvena zvezda je u Ligi šampiona! Gol odluke postigao je Aleksa Vukanović u duelu sa Jang bojsima.

Bilo je to krajem avgusta 2019. godine, bilo je to vreme kada su crveno-beli dobili novog junaka.

 

 

Dve godine kasnije Vukanovića gotovo da nema na terenu. Priliku da zaigra dobio je u ubedljivoj pobedi nad Kolubarom (7:1) i to su mu bili prvi minuti posle duela sa Partizanom u finalu Kupa.

Napadač crveno-belih nije licenciran za Evropu, od 11 utakmica u Superligi samo tri je presedeo na klupi. Na ostalim ga nije bilo ni u protokolu.

Zbog čega je to tako ne zna ni sam fudbaler. U intervjuu za Sportski žurnal poručuje da će nastaviti s radom i nadati se da će dobiti priliku da igra.

- Drago mi je da sam bar ušao, jer dugo nisam igrao i ne znam iz kog razloga. Pošteno treniram, što mi je najbitnije. Ugovor sa Zvezdom mi ističe na zimu. Po završetku jeseni biću spreman da tražim drugi klub. Posle utakmice u Lazarevcu svi su bili zadovoljni mojom igrom, to mi je nešto najlepše što mi se desilo u poslednje vreme.

foto: Nebojsa Parausic
 

Vukanović naglašava da ne želi da se bavi razlozima iz kojih ga nema u timu.

- Stvarno to ne znam i neću da ulazim u razloge. Moje je da ćutim i radim. Nikad nisam išao da pričam sa trenerom ili upravom i tražio objašnjenje zašto ne igram. Nisam taj tip. Ako uvek treniram pošteno kao do sada verovatno ću i zaigrati. Valjda ću jednog dana i saznati zašto me nije bilo u timu, trenutno ne znam...

Ipak, kao i svaki sportista, više bi voleo da je deo ekipe, bez obzira na to na kojem ga mestu na terenu vidi trener.

- Zaslužio sam da više igram. Poštujem odluku trenera. Igrač treba da ispunjava zadatke, kad god ga dobijem pružiću maksimum. Nije mi strana promena pozicija, obično sam imao nedelju dana da se spremim za drugačiju ulogu u timu. Nikad se nisam predavao, neću ni sad. Nadam se većem broju minuta u narednim kolima - zaključio je Zvezdin junak, koji je gotovo potpuno nestao sa fudbalske mape.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike