Zvezda silna u Lazarevcu! Poluvreme za udžbenike i potop Kolubare (VIDEO)

16.10.2021

15:39

0

Autor: A. Š.

Crveno-beli dali šest golova za manje od 45 minuta

Zvezda silna u Lazarevcu! Poluvreme za udžbenike i potop Kolubare (VIDEO)
245553427_10159907416179884_4639904701535687885_n - Copyright Promo/FK Crvena zvezda

Kakva Zvezda, silna Zvezda! Posle dvonedeljne reprezentativne pauze crveno-beli su se na veoma efikasan način vratili borbi za odbranu nacionalnog trona, savladavši Kolubaru u Lazarevcu 7:1 (6:0).

Prva zvanična utakmica srspkog prvaka u Lazarevcu pamtiće se zauvek, jer se verovatno i najstariji ljubitelji fudbala u Srbiji ne sećaju kada je na terenima elitnog ranga domaćeg fudbala viđeno šest golova za manje od 45 minuta.

Mini odmor zbog obaveza nacionalnih selekcija u kvalifikacijama za Mundijal očigledno je baš prijao izabranicima Dejana Stankovića, koji su u prvom poluvremenu surovo kažnjavali svaku grešku rivala, koji nije znao šta ga je snašlo.

Dok su se domaći okrenuli na semaforu je već bilo 4:0. Furiozno su crveno-beli ušli u meč, verovatno sa željom da što pre overe pobedu, kako bi sačuvali snagu za nastavak evropskog puta i meč sa Midtijalndom u Danskoj, narednog četvrtka.

Lazarevčane je otvorio Dragović. Igrao se osmi minut meča, kada je iskusni defanzivac sjajno reagovao na centaršut Rodića i sa desetak metara, u stilu najbojih svetskih napadača, "uhvatio" volej i zatresao mrežu domaćina.

Već u 24. minutu Pavkov je povisio prednost raspucanih gostiju na 4:0, pet minuta kasnije Kanga je promašio penal i propustio priliku da poveća prednost, ali njegovu "grešku" do kraja prvog dela igre ispravili su sa po još jednim pogotkom Ivanić (36') i Pavkov (43').

Donekle i očekivano, drugo poluvreme nije bilo ni izbliza zanimljivo kao prvo, iako Zvezdini napadi nisu prestajali. Stanković je tokom velikog odmora malo promešao karte sa željom da jedne igrače sačuva za naredne obaveze, a drugima da priliku da dobiju preko potrebne minute kako bi stekli samopouzdanje za nastavak borbi na tri fronta do kraja jesenjeg dela sezone.

Mreže su u Lazarevcu mirovale sve do poslednjih pet minuta meča, kada su najpre domaći stigli do počasnog gola preko Mladenovića (86'), da bi svoj prvenac u crveno-belom dresu u 88. minutu postigao mladi napadač Marko Lazetić za najubedljiviju pobedu Zvezde ove sezone i jednu od najubedljivijih u klupskoj istoriji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike