Predsednik Italijanskog olimpijskog komiteta pričao o statusu Dušana Vlahovića

15.10.2021

14:04

0

Istog dana se o srpskom reprezentativcu oglasili predednik kluba i prvi čovek olimpijskog

Predsednik Italijanskog olimpijskog komiteta pričao o statusu Dušana Vlahovića
Copyright Profimedia/Foto Paola Garbuio/

U istom danu po pitanju statusa Dušana Vlahovića u klubu oglasili su se predsednik Fjorentine Roko Komiso i što je zaista začuđujuće, jer se retko u fudbalskoj praksi dešavalo, predsednik Italijanskog olimpijskog komiteta Đovani Malago.

Malago je bio u poseti ljubičastima, pa se posle sastanka sa mendžmentom kluba kratko oglasio po pitanju srpskog reprezentativca i pregovora oko njegovog ostanka u Fjorentini:

 - Iskreno, razgovarao sam o Vlahoviću sa ljudima iz Fjorentine. Već sam znao za taj problem i jasno mi je da to pitanje opterećuje klub, ali zbog svoje funkcije ne želim dodati ništa drugo na ovu temu - rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Italije (CONI).

Sa samita američkog biznisa u sportu, koji je organizovao "Financial Times", Roko Komiso je ponovo pričao o Dušanu Vlahoviću:

 - Neodrživo je to što zbog troškova transfera i provizija menadžerima rizikujete da izgubite igrača za nula para kao što se dogodilo Milanu sa Donarumom ili kako se to dešava sa drugim igračima. A to se moglo dogoditi i u Fjorentini sa Vlahovićem. Dali smo mu priliku da se pokaže na terenu, da igra kao starter. On je postigao 20 golova, a sada imamo problema sa obnavljanjem ugovora. Jasna pravila. Ne mogu biti petogodišnji ugovori, koji na kraju zapravo nisu petogodišnji jer se već pregovara u trećoj godini - rekao je Komiso.

MN Press
 

Prvi čovek ljubičastih osvrnuo se na još jedan zanimljiv detalj koji proganja verovatno svakog poslodavca u sportu.

- Ovde sam tri godine i nikada nisam video da igrač dođe do mene i traži od mene manje novca jer nije imao dobru sezonu. To se nikada nije dogodilo. Traže sve više novca. A mi poštujemo rad posrednika u transferima. Posrednici žele zaraditi novac i kupovinom i prodajom igrača. Provizije su velike, pričamo o mnogo novca. Ovo ne postoji u SAD. Nema troškova transfera. Ne plaćate gotovinom. Igrači se razmenjuju. Ovaj novac izlazi iz sistema. Posrednicima se plaća više, jer ubeđuju igrače da menjaju timove svake tri godine. FIFA, UEFA, Serija A, Premijer liga moraju da urade nešto. Mislim da u Premijer ligi stvari funkcionišu malo bolje, ako ćemo iskreno da pričamo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike