Akter afere "Kalčopoli" pomišljao da se ubije: Ko mi je pakovao skandal, dobiće presudu od vrhovnog sudije

14.10.2021

16:19

0

Lučano Mođi ispričao kako se osećao kada je krenula da se razvija afera 2006. godine

Akter afere "Kalčopoli" pomišljao da se ubije: Ko mi je pakovao skandal, dobiće presudu od vrhovnog sudije
mođi - Copyright Profimedia

Bivši generalni direktor Juventusa Lučano Mođi, govoreći u Netfliksovom dokumentarcu, rekao je da je pomišljao o samoubistvu kada je izbio skandal "Kalčopoli" 2006. godine.

Mođi je bio centralna ličnost skandala i od italijanskih medija, kasnije i od pravosudnih organa, označen za arhitektu celog koruptivnog sistema u Seriji A koji je za rezultat imao brojne nameštene utakmice.

Policija je prisluškivanjem telefonskih razgovora došla do dokaza za nameštaljke i kako su klubovi uspomoć sudija dolazili do željenih rezultata. Zato su Juventusu oduzete dve titule, od kojih ona iz 2005. godine nikome nije dodeljena, dok je druga iz sledeće sezone pripala Interu. Juventus je odlukom fudbalskih organa FS Italije prebačen u u Seriju B. Ovaj skandal su još u medijima svali "Mođipoli", a glavni protagonista kaže da je hteo sebi da oduzme u život kada je sve počelo da mu se ruši ispred očiju.

- Kada je izbio skandal u Kalčopoli" bilo me je sramota i odlučio sam da se vratim kući. Osećao sam se kao da će jedna velika zgrada pasti na mene. Taj Juventus je bio moja kreacija i kad je izbio skandal razmišljao sam o mnogim stvarima, uključujući i samoubistvo. Ali religija me je naučila da je život pun dobrih i loših događaja i da se mora nastaviti dalje.

Otac velikog Juventusa kaže da ga je unutrašnja sila terala na borbu, da ne odustane:

 - U najgorem trenutku svog života osetio sam unutrašnju silu u sebi koja je govorila„ moraš da se boriš, moraš da pokažeš svetu da je sve što je rečeno laž. Nikada od nikoga nismo tražili da nas pusti, sve je to bilo naše delo - priča Mođi

Mođi je na kraju jeftino prošao, budući da su mnoge optužbe odbačene zbog zastarevanja. Sudije su u presudi 2015. godine ipak konstatovale da je Mođi svojim činjenjem naneo štetu ugledu kompletnom italijanskom sportu.

- Dokazao sam da ništa nisam učinio. Ako nijedna utakmica nije promenjena, ako sudije nisu umešane, kakva je tačno šteta koju sam naneo u fudbalu? Ko god je pravio skandal, biće suđen drugačijom presudom. Isus Hrist je vrhovni sud.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike