Rogić poručio: Obećavam profesionalni pristup, i da ovi momci ostvare fudbalske snove

14.10.2021

14:45

0

Autor: M. N.

V.d. selektor mlade reprezentacije Srbije spreman za novu obavezu u FSS

Rogić poručio: Obećavam profesionalni pristup, i da ovi momci ostvare fudbalske snove
rogic 2 - Copyright MN Press

V.d. selektora mlade reprezentacije Srbije do 21. godine Aleksandar Rogić je izneo svoj prvi utisak po stupanju na novu dužnost.

On je na toj funciji zamenio Zvonka Živkovića, koji je sporazumno raskinuo ugovor sa FSS.

- Za mene je ovo veliki izazov jer se radi o jednoj generaciji koja je izuzetno talentovana i pred kojom je lepa fudbalska budućnost. Momci koje ću predvoditi u narednom periodu su nešto najvrednije i najtalentovanije što ova zemlja ima. Moramo svojim radom, profesionalnošću i uticajem na model igre usmeriti njihovu dalju karijeru i pomoći im da ostvare svoje fudbalske snove. Naravno, osnovni cilj je da afirmišemo i stvorimo što više igrača koji će kasnije imati važnu ulogu i u A reprezentaciji Srbije. Zahvalan sam ljudima u Savezu koji su u meni prepoznali pravu osobu da u ovako delikatnom trenutku preuzmem brigu o nasoj mladoj reprezentaciji - poručio je Rogić.

Novog selektora već u novembru očekuju prvi ispiti sa novom selekcijom, protiv Farskih Ostrva i Ukrajine.

- Nalazimo se praktično na novom početku i najispravniji način je da se fokusiramo na kratkoročne ciljeve. Da se ne bavimo kalkulacijama i šansama za plasman na Evropsko prvenstvo koje su u ovom trenutku svedene na teoriju. Ići ćemo od meča do meča, naša obaveza je da svu svoju energiju usmerimo na prva dva duela protiv Farana i Ukrajinaca. Da potpuno promenimo energiju u ekipi, da uspostavimo određene principe igre i da se dogovorimo oko vrlo jasnog modela po kome bi trebalo da funkcionišemo na svakoj narednoj utakmici. Ubeđen sam da će u tom slučaju i kvalitet ovih momaka doći potpuno do izražaj - zaključio je Aleksandar Rogić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike