Očekivano - "Orlići" ostali bez selektora, Živković otišao, do kraja kvalifikacija sa pomoćnikom

14.10.2021

11:24

0

Autor: 24sedam

Možda i jedini logični ishod posle ovakvih rezultata

Očekivano - "Orlići" ostali bez selektora, Živković otišao, do kraja kvalifikacija sa pomoćnikom
20210608ivZivkovic2 - Copyright MN Press

Očekivanja od mlade reprezentacije Srbije bila su velika, ali Zvonko Živković ih očigledno nije ispunio.  

Fudbalski savez Srbije objavio je danas da je sporazumno raskinut ugovor sa dosadašnjim selektorom, koga će privremeno zamenjivati Aleksandar Rogić. 

“Orlići” su izgubili od Ukrajine kod kuće, remizirali sa Severnom Makedonijom, pa doživeli debakl od Francuske u utorak, tako da su skoro izgubili šansu da se nađu na Evropskom prvenstvu.  

- FS Srbije zahvaljuje na saradnji Zvonku Živkoviću i želi mu sve najbolje u daljoj karijeri. Za vršioca dužnosti selektora mlade reprezentacije (U21) imenovan je Aleksandar Rogić sa svojim stručnim štabom - navodi se u saopštenju Saveza. 

Srbija je jedinu pobedu u kvalifikacijama ostvarila u Jerevanu nad Jermenijom, ali je igra bila daleko od željenog nivoa, uprkos visokom trijumfu od 4:1.  

Zato je ovakva reakcija bila i očekivana.  

- Zahvalio bih FS Srbije na ukazanom poverenju. Želeo sam da postignem mnogo više nego što smo uradili u ova četiri kola. Nažalost, to se nije dogodilo. Novom stručnom štabu, selektoru, igračima i FS Srbije želim sve najbolje u nastavku kvalifikacija i daljem radu. Takođe bih selektoru A tima Draganu Stojkoviću poželeo da sa seniorskom reprezentacijom ostvari plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine – rekao je Živković. 

Fudbaleri Srbije rođeni 2000. i kasnije kvalifikacije za EP nastavljaju u novembru utakmicama protiv Farskih Ostrva u Novom Sadu i Ukrajine u gostima. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike