Kristijano Ronaldo je bog fudbala! Da li ste čuli za njegove nove ludačke rekorde? Ovo nikad niko neće dostići

13.10.2021

07:56

0

Autor: 24sedam

Stvarno su neverovatne brojke koje postiže ovaj čovek!

Kristijano Ronaldo je bog fudbala! Da li ste čuli za njegove nove ludačke rekorde? Ovo nikad niko neće dostići
Kristijano Ronaldo - Copyright Tanjug/AP Photo/Joao Matos

Portugal je bez milosti “samleo” Luksemburg 5:0 i tako prišao Srbiji na samo bod zaostatka, uz meč manje, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. 

Centralna figura meča bio je, a ko drugi nego Kristijano Ronaldo! Kapiten Portugalaca je popravio nekoliko sopstvenih rekorda, a predvodio je i svoj tim novim het-trikom. 

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena dodatno je popravio već neverovatne rekorde koje je postavio u nacionalnom timu. Krenimo od najmanje važnog: Luksemburgu je dao 10 golova, tako da je protiv te selekcije najubojitiji u karijeri

Idemo dalje. 

Ovo mu je bio 58. het-trik u karijeri i 10. za reprezentaciju! Tačnije, za reprezentaciju je osam puta završavao utakmicu s tri postignuta gola, a dvaput, protiv Andore i Litvanije, sa četiri. On je jedini igrač na svetu koji je imao 10 het-trikova za nacionalni tim. Na devet su ostali Sven Rajdel iz Švedske) i još aktivni Ali Mabkut iz Ujedinjenih Arapskih Emirata). 

On je od ranije najbolji strelac u istoriji reprezentativnog fudbala, a sada je svoj skor popravio na 115 golova za Portugal, za koji je odigrao 182 utakmice. I po tome je rekorder, jer je još od ranije Evropljanin sa najviše nastupa za nacionalni tim.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike