Zvezdaši, sećate li se "australijskog Nikole Žigića": Babalj ponovo na velikoj sceni!

12.10.2021

16:37

0

Australijski fudbaler potpisao ugovor sa Nujukasl Džetsima

Zvezdaši, sećate li se "australijskog Nikole Žigića": Babalj ponovo na velikoj sceni!
eli babalj - Copyright MN Press

Navijači Crvene zvezde sigurno se ne rado sećaju vremena kada je za njihovu ekipu igrao Eli Babalj, budući da je reprezentativac Australije pre dovođenja najavljivan kao novi Nikola Žigić, da bi po dolasku na Marakanu pokazao da tada nije bio nivo i profil igrača kakav je nedostajao crveno-belima.

Istine radi, nije samo Zvezda imala pogrešnu procenu kvaliteta visokog centarfora, jer je i i holandski AZ probao s njim, pa je došao do istog zaključka kao i ljudi u Ljutice Bogdana. Ipak, Babalj i dalje ima dobru reputaciju u Australiji, a sada je potpisao ugovor sa Njukasl Džetsima:

- Zaista sam uzbuđen što ću se pridružiti timu koji će igrati veoma napadački fudbal. Verujem da ćemo biti uspešni i da ćemo pružiti navijačima u Njukaslu nešto na šta mogu biti ponosni. Najveći razlog što sam došao ovde bio je da ponovo radim pod Arturom Papasom. Znam da njegovi timovi igraju sjajan fudbal, a on ovde gradi nešto posebno - rekao je Babalj.

MN Press
 

 - Dolazim ovde da radim svoj deo posla, a to je postizanje golova kako bih pomogao timu u borbi za titulu.

Trener Artur Papas je, takođe, delio zadovoljstvo svog učenika:

 - Pošto sam prvi put trenirao Elija sa 16 godina, poznajem ga kao osobu i igrača. Mi smo potpisali čoveka sa fantastičnim mentalitetom. On je tehnički izvanredan, fizički impozantan sa skoro dva metra i fizički je spreman. Eli je sa nama od početka predsezone i postavili smo mu izazov koji je prihvatio obema rukama. Zaslužio je ovu priliku, a zauzvrat potpisujemo igrača koji je igrao za Australiju na svim nivoima, kao i na samom vrhu u Evropi. Što je najvažnij, ima šta da pokaže.

Babalj je promenio mnogo klubova igrajući na tri kontinenta. Probao je u AZ, Cvoleu, češkoj Mladi Boleslav, ali je izgleda najbolje partije pružao daleko od našeg kontineta. Ima 29 godina i još dosta vremena da se dokaže, pa, možda, još jednom zasluži šansu u Evropi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike