Srbin razbesneo Belgijance: Ovo takmičenje zaslužuje najbolje sudije

12.10.2021

15:24

0

Belgijanci pronašli krivca za svoj poraz u meču za 3. mesto u Ligi nacija

Srbin razbesneo Belgijance: Ovo takmičenje zaslužuje najbolje sudije
jovanovic - Copyright Profimedia

Španski stručnjak na klupi selekcije Belgije Roberto Martinez pronašao je glavnog krivca što je njegova ekipa poražena u borbi za treće mesto od reprezentacije Italije u Ligi nacija.

Strateg "crvenih đavola" veruje da je presudnu ulogu u porazu imao srpski arbitar Srđan Jovanović, koji je za "azure" dosudio penal u 65. minutu. Domeniko Berardi bio je veštiji od golmana Tibe Kurtoe, pa su Italijani poveli sa 2:0, što im je na kraju bilo dovoljno za osvajanje 3. pozicije.

- Nije mi se dopao sudijin nastup. U ovakvim utakmicama, uz svu tu gužvu, emocije mogu biti presudne. Odmah sam primetio da je grešio i da je drugačije procenjivao situacije za obe ekipe - rekao je Martinez i nastavio:

Tanjug/Mašimo Rana/Pool Photo via AP
 

 - Taj penal ... Pokazuje iskustvo! Ako zastanete za trenutak, pa razmislite o svojoj odluci ... Ali, on je zasvirao skoro pre nego što je lopta otišla. Ovo je jedno od najvećih fudbalskih takmičenja i zaslužuje najbolje sudije. Nisam osetio kao da je spreman za ovaj nivo od početka do kraja.

Bivši belgijski sudija Serž Žimeni stao je na stranu selektora.

 - Ne dešava se često da neki selektor tako oštro kritikuje sudije. U UEFA ni to ne vole da vide i čuju, uveravam vas. S druge strane, razumem Martineza negde, jer UEFA nije odredila sudiju za običan meč, već za duel između broja jedan na svetu i evropskog šampiona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike