Počeo raspad PSŽ, javljaju se prvi nezadovoljni: Vajnaldum nesrećan u Parizu!

11.10.2021

12:00

2

Nije to ono čemu se nadao

Počeo raspad PSŽ, javljaju se prvi nezadovoljni: Vajnaldum nesrećan u Parizu!
profimedia-0634507892 - Copyright Profimedia

Mnogo velikih fudbalera, onih iz reda najvećih, na jednom mestu, veoma retko je donelo neke vrhunske rezultate.

Mnogo je češći slučaj da te "zvezde" ne mogu da se uklope sa saigračima kojima je ego ogroman kao njihov. I onda počne da puca...

Prvo se pojave tiha nezadovoljstva, a onda sve preraste u otvorene sukobe i prozivke.

Zbog toga se s pažnjom prate dešavanja u PSŽ. Ne samo da su spojili ubitačni napadački trio Mesi/Mbape/Nejmar, nego su kupili i druge fudbalere koji su, ili sebe tako doživljavaju, veliki.

Jedan od njih je svakako bivši fudbaler Liverpula, koji je baš sa Enfilda otišao u Pariz, Đorđino Vajnaldum.

Holanđanin je onaj prvi koji je izrazio nezadovoljstvo statusom i situacijom u novom klubu. Pri dolasku je pričao o novom izazovu i o želji da se posveti ambicioznom projektu.

Sezona nije još ljudski ni počela, a iskusni Vajnaldum (30) se oglasio i pomalo zabrinuo navijače PSŽ.

- Ne mogu da kažem da sam potpuno srećan - rekao je Đorđino za nos.nl, pa nastavio:

- Situacija nije onakva kakvu sam hteo. Dobro, to je fudbal i moram da naučim da se nosim s tim. Moram da ostanem pozitivan, radim naporno i okrenem sve u svoju korist.

Razlog za Vajnaldumovo nezadovoljstvo leži u činjenici da je na 11 mečeva igrao samo 502 minuta. A očekivao je mnogo više, gotovo da bude nezamenljiv.

- Igrao sam mnogo prethodnih godina. Uvek sam fizički spreman, a i moje partije su bile veoma dobre. Ovde sam u drugačijoj poziciji. Moram da naviknem i na to.

Podvukao je Holanđanin da uopšte nije ovako zamišljao svoju ulogu u vonom klubu i priznao da mu nije lako da se nosi sa njom.

- Zaista sam se radovao novom izazovu i koraku napred u karijeru, a onda mi se dogodilo ovo sad. Mnogo je teško. Neigranje je najveći problem svakog igrača.

 

 

Iskusni fudbaler nije odigrao svih 90 minuta na poslednjih šest mečeva u šampionatu Francuske, a u Ligi šampiona je tokom duela sa Mančester sitijem na terenu proveo samo 12 minuta. Prednost u odnosu na njega imaju Ander Erera, Idrisa Gej i Marko Verati.

Sigurno je da se Holanđanin nada da će dobijati veću minutažu, ali ako pogledamo tabele i vidimo da PSŽ u Lig 1 ima osam pobeda uz jedan poraz i ubedljivo prvo mesto, te da je u Ligi šampiona počeo remijem i pobedom nad Sitijem, deluje da za njega neće biti mnogo više mesta u nastavku sezone.

A to onda znači i sve jače nezadovoljstvo. Uz to Vajnaldum nije jedini koji tako razmišlja u ekipi, pa se može naslutiti da je njegov istup u javnost samo prvi šav koji je popustio u skupom timu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike