„Bukti rat“ Zvezde i Partizana, Mrkela zaprepašćen: Sramota je kako zamajavaju javnost!

08.10.2021

10:59

0

Autor: 24sedam

Sportski direktor crveno-belih baš ljut na večitog rivala

„Bukti rat“ Zvezde i Partizana, Mrkela zaprepašćen: Sramota je kako zamajavaju javnost!
Mitar Mrkela i Zvezdan Terzić - Copyright MN Press

Ni kada je srpski fudbal nadomak ostvarenja decenijskog sna, ne može da bude mira u njemu. Ponovo je „buknuo rat“ na relaciji Humska-Lutice Bogdana, ovoga puta zbog nacionalnog koeficijenta, koji nas trenutno drži na 12. mestu UEFA rang liste sa garantovana dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

„Varnicu“ je bacio generalni direktor Crvene zvezde izjavom da mu nije jasno zbog čega se za ovaj uspeh nacionalnog fudbala daju podjednake zasluge crveno i crno-belima, da bi ubrzo usledio odgovor sportskog direktora Partizana Ivice Ilieva, uz poruku večitom rivalu da ga nije bilo nigde kada je klub iz Humske vukao u Evropi.

Ipak, kap koja je prelila čašu na stadionu „Rajko Mitić“ bila je današnja objava pojedinih beogradskih medija, koji su izračunali osvojene bodove za nacionalni koeficijent od osamostaljenja Srbije, gde je Partizan u prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu (132:117.5).

Sramota je kako Partizan preko svojih medija spinuje i zamajava javnost. Sabiraju bodove na UEFA listi od osamostaljenja Srbije praveći se ludi iako dobro znaju da UEFA računa samo poslednjih pet godina, a sve prethodne sezone se brišu. Ti zbirni bodovi koje su oni danas objavili preko svojih medija ne znače ništa i nemaju apsolutno nikakvu vrednost – „zagrmeo“ je sportski direktor srpskog prvaka Mitar Mrkela u izjavi za „Telegraf“.

Nekadašnji napadač crveno-belih naglasio je da je tema zašto se izjednačava rezultat u Evropi Crvene zvezde i Partizana u poslednjih pet godina, a on je nemerljiv.

- Iz toga i proističe rang lista i UEFA koeficijent na osnovu kojeg Srbija zauzima 12. poziciju u Evropi i dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. To su podmetačine kojima se oni služe. Besmisleno je da dublje komentarišem izjavu Ilieva. Кada su oni “vukli” i navukli šest titula, bilo je to u domaćoj ligi. U Evropi su osvojili šest bodova za sedam sezona za koeficijent lige u to vreme. Svega šest. Mi smo samo u protekle četiri sezone za srpski fudbal osvojili 30 bodova za koeficijent i doveli ga u situaciju da ima dva predstavnika u Ligi šampiona – kazao je Mrkela i u dahu nastavio: 

- Zaprepašćen sam do koje je mere Partizanova mašinerija spremna da ide u svojim spletkarenjima u kojima koriste i medije i drustvene mreže. Moramo biti mudri i pametni jer osećamo da je ovo tek početak njihove “igranke”, a prvenstvo je jako dugo - zaključio je Mitar Mrkela.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike