Počelo je maštanje: Ko pojačava novi Njukasl? U igri nekoliko velikih imena, navijači u transu!

08.10.2021

10:32

0

Autor: 24sedam

Prvi cilj: Skupi i nezadovoljni, ovo su velika imena.

Počelo je maštanje: Ko pojačava novi Njukasl? U igri nekoliko velikih imena, navijači u transu!
Tan2021-10-7_195745467_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Scott Heppell

Njukasl je postao najbogatiji klub na svetu i raspalio je maštu navijača. Čeka se trener, postoji mnogo kandidata, a onda na red dolaze igrači.

Ali, pre nego što Mbape, Haland, Donaruma, Aleksander-Arnold, De Liht, Sančo i druge mlade zvezde postanu realnost, "svrake" će dovoditi drugu vrstu pojačanja.

Obično klubovi sa novcem koji počinju izgradnju kluba, na početku dovode pojačanja iz, kako se kaže, Čempionšipa, Turske, Danske, ali Njukasl je prebogat za tako nešto. To znači da kreće na sledeći korak – skupi i kvalitetni, ali nezadovoljni igrači.

Naravno, nijedno ime nije zvanično pomenuto, ali kad je to nas (ili bilo koga) sprečavalo da nagađamo?

Prvo ime koje se pominje jeste, ni manje ni više, nego Filipe Kutinjo! On se oporavio od povrede, ali nije u formi i prosto ne može da se uklopi u Barselonu, ma koliko mu šansi Kuman davao.

Ako se nešto ne promeni kod njega, i ako se na to doda ogromna plata, ne postoji nijedan jedini valjani razlog zašto ga Katalonci u januaru ne bi pustili. A znamo dobro kako je žario i palio Premijer ligom.

Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
 

Šta su ostale realne opcije? Krenimo od kvalitetnih a nezadovoljnih.

Doni van de Bek. Ovaj 24-godišnji vezni igrač bukvalno tavori u Mančester junajtedu, ne može se reći ni da igra, već samo da trenira. Zašto se ne bi odlučio da postane perjanica i "rani usvajač" novog poretka svetskog fudbala? Ni mi ne znamo razlog.

 

 

Znamo samo da je jako nezadovoljan i da frustracija raste iz dana u dan.

Idemo dalje.

Od jačih imena – Aron Remzi. U Juventusu je u drugom planu, ne može da se navikne ni na klub, ni na ligu, a ima ogromnu platu, koja je za prebogate šeike ništa, plus simbolično obeštećenje i eto njega ponovo na terenima Premijer lige.

Profimedia.rs
 

Tu je i Andrea Beloti iz Torina. Kapitenu "bikova" i evropskom prvaku ugovor ističe na leto, odbio je da ga produži, tako da bi ga klub sigurno pustio za neko sitno obeštećenje. A harizmatični 28-godišnjak bi bio idealan za vođu napada.

 

 

Što se tiče defanzivnog veznog, Bubakar Kamara iz Marseja je bio tražen, ali ne među najtražnenijima. Interesovali su se Čelsi i Milan, a igraču na leto ističe ugovor, tako da može da bira. U novembru puni 22 godine, ovo mu je prilika da igra u Premijer ligi i da se rano ustali u najvećem fudbalskom projektu na svetu.

Konačno, kad je odbrana u pitanju, 21-godišnji štoper Volfsburga Maksens Lakroa je bio zanimljiv mnogima. Letos nije otišao u Čelsi jer je tražio garanciju za minute. Njih će sigurno dobiti u Njukaslu, a teško je zamisliti da će njegov klub odbiti obeštećenje.

I na kraju, najveće ime – svi odavno (dakle u poslednja tri dana) pričaju da Njukasl ako preživi u Premijer ligi ove sezone, za leto sprema ugovor iz snova Garetu Bejlu. Živi bili, pa videli.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike