Jokić analizirao sporne situacije: Opravdano ponovljen penal Partizana, Metalac oštećen na „Marakani“ (VIDEO)

04.10.2021

17:35

0

Autor: 24sedam

Sudijski ekspert otklonio sve nedoumice

Jokić analizirao sporne situacije: Opravdano ponovljen penal Partizana, Metalac oštećen na „Marakani“ (VIDEO)
Copyright MN Press

Sudijski ekspert, Zdravko Jokić je u studiju TV Arene sport komentarisao sporne situacije 12. kola Linglong Superlige Srbije.

Najviše pažnje privukla je situacija oko penala na meču Napredak Kruševac - Partizan, koja je završena rezultatom 0:1, upravo tim golom sa bele tačke.

- Jasno je da je prekršaj postojao i sudija je sa pravom pokazao na belu tačku, kao što je i opravdano pokazao crveni karton fudbaleru Napretka. U pitanju je očigledno guranje sa leđa, da je start bio na loptu, ne bi bilo isključenja. S obzirom na to da je guranje, onda je jasno - kazneni udarac i crveni karton - rekao je Jokić, a potom je prokomentarisao ponavljanje penala Rikarda Gomeša:

- Postoje dva momenta u ovoj situaciji. Mi ne vidimo baš najbolje levu nogu golmana Napretka, tako da je to diskutabilno, ali svakako ima razloga za ponavljanje jer su igrači oba tima ušli pre izvođenja i tada penal mora da se ponovi. Da je gol postignut, onda bi se gledalo čiji je igrač ušao ranije - istakao je Zdravko i onda se kratko osvrnuo i na odluku sudije Minakovića da pokaže drugi žuti karton Slobodanu Uroševiću:

- Ispravna odluka. Drugi žuti karton je opravdano pokazan jer je bilo guranja sa leđa u obećavajućem napadu

Za kraj, prebacili smo se na sporan momenat na utakmici Crvene zvezde i Metalca (3:1), odnosno, penal za crveno-bele u sudijskoj nadoknadi:

- Smatram da je igrač Metalca zastao, a da je igrač Zvezde već počeo da pada kada je došlo do blagog kontakta. Igrač Crvene zvezde je bio spreman za pad, tako da je sve jasno - rekao je Jokić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike