Zvezdino dete donosi milione na Marakanu: Italijani neće žaliti para da ga dovedu

04.10.2021

11:19

0

Marko Lazetić na meti uprave Milana

Zvezdino dete donosi milione na Marakanu: Italijani neće žaliti para da ga dovedu
Copyright mnpress

Italijanski Milan želi da dovede igrača iz omladinskog pogona Crvene zvezde i za tu priliku je odvojio 5.000.000 evra. Kako saznaje Sportklub stigla je "konkretna ponuda sa precizno definisanim uslovima kupovine", a sada su na potezu crveno-beli.

Marko Lazetić je rođen 2004. godine i već u ranom kadestkom uzrastu zakucao je na vrata prvog tima. Šansu je dobio od Dejana Stankovića prošle godine na letnjim pripremama, kada je pored Krstovića, Boaćija i Pavkova bio viđen da uzme startnu "devetku", ali su na kraju u klubu odlučili da povuku ručnu i da supertalentovanog napadača vrate u omladinski tim. Zimus je bio u Grafičaru, gde je igrajući u drugoligaškoj konkurenciji sakupio 14 nastupa i četiri gola. 

MN Press
 

Sve to, uključćujući i igre u novoj sezoni, bilo je dovoljno da "rosoneri" zaključe da je Lazetić pravi igrač za budućnost njihove ekipe i da bi tokom zimskog prelaznog roka trebalo da dođe do realizacije transfera. Lazetić ima ugovor sa crveno-belima do 2024. godine, a ukoliko Paolo Maldini sa saradnicima ostvari ovaj prelazak sa Marakane na "San Siro", mladom napadaču će pomoć doći od godinu dana starijeg zemljaka Miloša Kerkeza.

Reč je o momku rođenom u Vrbasu 2003. godine, koji je igrama za mađarski Đer i kadetsku selekciju Mađarske privukao pažnju Maldinija da bi u transferu za 200.000 evra prošle zime prešao u Milan. Kerkez je levi bek i već ima golove za seniorski tim "rosonera".

Zanimiljivo je da bi Lazetić u Milanu postao prvi srpski fudbaler sa pravom igranja za "orlove". Pre njega od Srba su igrali bivši španski reprezentativac Bojan Krkić i aktuelni član nacionalnog tima BiH Rade Krunić. Prošlog leta bilo je, takođe, najava spektakularnog transfera mladog Andrije radulovića iz Crvene zvezde u Milan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike