Ivanić Zvezdin „anđeo čuvar“! (VIDEO)

03.10.2021

17:26

0

Autor: A. Š.

Šampion srušio hrabri Metalac

Ivanić Zvezdin „anđeo čuvar“! (VIDEO)
Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde na drugu ovosezonsku reprezentativnu pauzu idu u trijumfalnom raspoloženju.

Crveno-beli su, pred zasluženi mini odmor, na svom terenu opravdali ulogu favorita, savladavši Metalac – 3:1, golovima Falka, Ivanića i Kange iz penala.

Umor posle tri izuzetno teška meča (Braga, Partizan, Ludogorec), plus kadrovski problemi uslovljeni virusom korona bili su donekle vidljivi tokom duela sa izuzetno motivisanim i hrabrim gostima iz Gornjeg Milanovca.

MN Press
 

Osim uvodnih desetak minuta, koji su protekli u potpunoj dominaciji Zvezde, izabranici Žarka Lazetića prikazali su se u sjajnom izdanju na najvećem srpskom stadionu, na kojem su navijači proslavili vođstvo crveno-belih već u 10. minutu igre.

Kombinovali su po desnoj strani Gajić, Ben i Ivanić, koji je maestralno ostavio loptu usamljenom Falku na desetak metara od gola, a Italijan rutinski matirao nemoćnog Maslarevića.

MN Press
 

Severna tribina Zvezdinog stadiona bila je prazna prvih 20 minuta meča kao vid protesta najvatrenijih pristalica srpskog šampiona protiv pojedinih, neimenovanih, članova rukovodstva crveno-belih. A nekako se, s njihovim ulaskom na stadion, poklopilo i znatno bolje izdanje gostiju, koji su iz napada u napad bili sve opasniji po Popovića.

Zvezdin golman je pre i posle izjednačujućeg gola spašavao mrežu Zvezde, ali u 40. minutu nije mogao ništa, posle sjajne akcije i centaršuta Krajišnika sa desne strane, te udarca glavom Stuparevića, koji je doneo, po svemu viđenom u tom periodu igre, potpuno zasluženo izjednačenje gostima. 

MN Press
 

Shvatili su crveno-beli sigurno u nastavku meča da se rival neće sam predati i da će morati da ulože dodatni napor kako bi upisali nova tri boda. Zaigrali su Stankovićevi izabranici znatno agresivnije u drugom delu igre i umalo došli do vođstva u 56. minutu, kada je posle centaršuta Gajića, Ivanić pogodio stativu, uz malu asistenciju Maslarića prilikom intervencije.

Ipak, osam minuta kasnije, posle akcije istog tandema nije mogao ništa. Falko je najpre sjajno izbacio Gajića po desnoj strani, a Ivanić se maestralno "ušunjao" iza leđa defanzivaca Metalca i posle centaršuta po zemlji, sa pet metara poslao loptu u mrežu.

MN Press
 

"Uzdah olakšanja" mogao je tada da se oseti na stadionu "Rajko Mitić". Znatno rasterećenije su Stankovićevi puleni ušli u nastavak meča u kojem Metalac, iako je pokušavao, nije uspeo ozbiljnije da ugrozi poslednju liniju Zvezdinog tima, koji je trijumf overio u trećem minutu nadoknade vremena, kada je Kanga preciznim udarcem sa bele tačke postavio konačan rezultat meča.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BLOG UŽIVO:

90+3 MINUT - GOOOOL! Kanga iz penala overava pobedu Zvezde. Prethodno je Vasiljević srušio Bena i zaradio drugi žuti karton.

90. MINUT - Igraće se još tri minuta nadoknade vremena. Ivanića menja Njegoš Petrović.

83. MINUT - Žuti karton dobio je Vasiljević, zbog nepropisnog zaustavljanja Ivanića u veoma opasnoj situaciji za goste. Kanga je sa 17 metara, iskosa sa leve strane šutirao preko gola. Dvostruka promena u oba tima. Kod gostiju Fićović je zamenio Šarić, a Mlađovića Milićević. Stanoković je iz igre povukao Pavkova i Falka, a na teren poslao Lazetića i Bakajoka.

75. MINUT - Menja Stanković. Umesto Gajića na terenu je Krstičić.

63. MINUT - GOOOOOL! Zvezda ponovo vodi, strelac je Mirko Ivanić. Sjano je Falko po desnoj strani izbacio Gajića, iskusni desni bek je po zemlji centrirao u peterac, a vezista se "ušunjao" iza defanzivaca Metalca i lako zatresao mrežu rivala.

56. MINUT - STATIVA! Najbolju priliku u drugom poluvremenu imala je Zvezda. Gajić je centrirao sa desne strane, Ivanić je na drugoj stativi šutirao iz prve, ali je Maslarević, uz pomoć stative, uspeo da sačuva mrežu.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme, Dejan Stanković je napravio jednu promenu. Umesto Rodića na terenu će u nastavku meča igrati Srnić.

Završeno je prvo poluvreme, Crvena zvezda - Metalac 1:1.

MN Press
 

45. MINUT - Igraće se još tri minuta nadoknade vremena. 

43. MINUT - Popović je spasao Zvezdu. Prvo je zaustavio pokušaj Stuparevića u situaciji jedan na jedan, da bi potom odbranio šut Krajišnika iz odbitka.

40. MINUT - GOOOL! Metalac je izjednačio, strelac je Stuparević. Krunisali su dobru igru gosti, odličan napad su izveli po desnoj strani, Krajišnik je uputio izvrstan centaršut, a doskorašnji napadač Votforda je glavom zatresao mrežu Popovića.

36. MINUT -   Kako se bliži kraj prvog poluvremena Metalac je sve opasniji. U 36. minutu je morao da reaguje i VAR. Posle velike guže u kaznenom prostoru Zvezde gosti su tražili penal, jer je posle šuta jednog njihovog fudbalera lopta pogodila u ruku Erakovića. Ipak, pre toga je rukom igrao i jedan od igrača Metalca, pa je lopta dodeljena Zvezdi.

29. MINUT - Prva promena na meču. I to prinuda u ekipi Metalca. Povređenog Grbovića zamenio je Đurić.

20. MINUT - "Delije" ulaze na severnu tribinu Zvezdinog stadiona. Najavili su najvatreniji navijači Zvezde da će na ovaj način izvršiti jedan vid protesta protiv delovanja neimenovanih pojedinaca iz rukovodstva srpskog prvaka. Čim je istekao 20. minut, navijači su u velikom broju krenuli da pune severni deo stadiona "Rajko Mitić".

MN Press
 

17. MINUT - Napada Zvezda, nisu se izabranici Dejana Stankovića zadovoljili ranim vođstvom. Mada, deluje da se i fudbaleri Metalca malo oslobodili početnog pritiska crveno-belih.

10. MINUT - GOOOOL! Vodi Zvezda, strelac je Falko. Odlično je šampion otvorio meč. Od starta je pritisnuo rivala i to im se veoma brzo isplatilo. Posle sjajne akcije po desnoj strani, u kojoj su učestvovali Gajić, Ben i Ivanić, Italijan je ostao usamljen na desetak metara i nije imao težak zadatak da matira Maslarevića.

1. MINUT - Počeo je meč na "Marakani".

CRVENA ZVEZDA: Popović – Gobeljić, Sanogo, Eraković - Gajić, Kanga, Ivanić, Rodić - Falko, Pavkov, Ben.

METALAC: Maslarević – Vlalukin, Vasiljević, Mlađović, Antonijević – Stojić, Fićović – Krajišnik, Grbović, Cvetković – Stuparević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike