Estonci neće igrati bunker u Humskoj! Stanojević sa najjačim timom juri pobedu za evropsko proleće (SASTAV)

29.09.2021

12:53

0

Trener Partizana veruje da Flora neće igrati zatvoreno pred navijačima crno-belih

Estonci neće igrati bunker u Humskoj! Stanojević sa najjačim timom juri pobedu za evropsko proleće (SASTAV)
Copyright Partizan/FK Partizan

U sličnim situacija svojevremeno bi bivši trener košarkaša Partizana Duško Vujošević pred mečeve sa autsajderima govorio "ne sviđa mi se ovo, stvorila se svadbarska atmosfera", stavljajući navijačima do znanja da je najpre u njihovim glavama utakmica dobijena i pre sudijskog podbacivanja lopte.

Ništa drugačije nije ni njegovom kolegi Aleksandru Stanojeviću na klupi fudbalera Partizana pred sutrašnji duel (18.45, Arena Sport 1) sa estonskom Florom u drugom meču grupe B Lige konferencija. Doduše, Stanojević se ne žali na stvoreni ambijent, ali već na samoj konferenciji za novinare morao je nekoliko puta da naglasi sa kakvim igračima i timom raspolaže protivnik i da to što dolaze iz Estonije odavno ne predstavlja hendikep ako je nasuprot njih neka srpska ekipa.

Aleksandar Popović/FK Partizan
 

 - Flora je odigrala jednu egal utakmicu protiv Genta. Mogla je da ode i u drugom pravcu, ali su Belgijanci pobedili sa 1:0. Oni se nisu branili i videćete da će i protiv nas izaći visoko u presing na našoj polovini, neće se braniti klasičnim bunkerom - rekao je Stanojević i dodao:

 - To je ekipa sa 14 reprezentativaca, od kojih sedam ili osam imaju preko 50 internacionalnih utakmica. Koliko naših fudbalera ima sa tolikim brojem utakmica? Moramo ih najozbiljnije shvatiti ako mislimo da pobedimo. Sa tri boda mislim da se približavamo značajno našem cilju da igramo na proleće u Evropi.

Strateg crno-belih podseća na jedno neprijatno iskustvo srpskog fudbala sa Estoncima, koje je "orlove" koštalo plasmana na EP 2012. Baš u Humskoj Estonija je šokirala (1:3) tim selektora Vladimira Petrovića Pižona na njegovom debiju 8. oktobra 2010. godine.

Sutra uveče u timu Flore biće nekoliko aktera te pobede, pre svih iskusni Konstantin Vasiljev, koji je postigao gol za 1:2, pa je i u revanšu bio koban pogodivši iz slobodnog udarca mrežu Željka Brkića za konačnih 1:1.

Kvinsi Menig/FK Partizan
 

 - Igraće i Vasiljev i Sapinen, neki od njih su već igrali protiv Srbije i svi se dobro sećamo kako su se završile te utakmice sa Estonijom. Prošlo je vreme kada smo lako reševali mečeve sa takvim protivnicima. Sećam se utakmice protiv Flore 1999. godine koju je igrala moja generacija. Dobili smo ih u oba meča, ali to iskustvo nikako ne bih mogao sad da primenim!

Lazar Marković/FK Partizan
 

Stanojević je na tribini pred navijačima otkrio dva sigurna startera utakmice. Jedan je Bibras Natho, drugi je desni bek Marko Živković. Lazar Marković se oporavio od povrede i on bi mogao da zaigra od početka, isto kao i roviti Rikardo, za koga nema prave zamene. Takoe, odsustvo Miloša Jojića iz početnih 11 protiv Spartaka mogli bi da znači da će sutra uveče biti na terenu od prvog minuta u tandemu sa Sašom Zdjelarom.

Tim Partizana za Floru: Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Marković, Natho, Menig - Rikardo.

U drugom meču grupe B Gent dočekuje Anortozis.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike