Šta zna dete šta je golčina? Zapamtite Mizaka Asantea, ima 15 godina i čudo je od igrača (VIDEO)

29.09.2021

06:59

0

Mladi fudbaler iz Gane raspametio planetu

Šta zna dete šta je golčina? Zapamtite Mizaka Asantea, ima 15 godina i čudo je od igrača (VIDEO)
Copyright Printscreen/myjoyonline.com

Ponekad se fudbala samo treba igrati. Svi smo zaboravili kako zapravo izgleda uživanje u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

One trenutke kad se podelimo u dve grupe na nekoj livadi ili školskom dvorištu, pa stavimo šta go se nađe pri ruci da glumi stative i teramo loptu do iznemoglosti.

To bi u najkraćem trebalo da bude definicija fudbalske igre, sa akcentom na igre! A igranja loptom u današnjem veliko fudbalu nema ni blizu onoliko koliko je bilo pre samo 30. 40 godina. da ne idemo dalje u prošlost.

Dese se, ipak, neki trenuci koji podsete na sve čari fudbalske igre, da igre, a jedan takav stiže iz Gane.

Tamošnji dečačić od 15 godina, a predlažemo da zapamtite ime i prezime Mizak Asante, oduševio je svet svojim umećem.

Da sve bude još lepše pobrinuo se komentator utakmice koji je "umirao" uzivkujući ime i prezime mlađanog fudbalera.

A dečko je dobio lopti boćno na liniji kaznenog prostora i krenuo u svoj ples. Nizao je dribling za driblingom, rivala za rivalom, došao i do gol-aut linije u činilo se bezizlaznu situaciju.

 

 

Svima se tako činilo, ali ne i Mizaku. Napravio je još jednu magiju "na petoparcu", uspeo da prevari i golmana protivničkog tima i zakuca loptu u gol sa nekih 30-ak centimetara.

Magična minijatura na kojoj bi mu pozavideli i najveći fudbaleri današnjice. Jednog od njih mali Mizak smatra idolom. U izjavi za 3Sports posle meča u kom je postigoa spektakularan gol, Asante je priznao da se divi Kilijanu Mbapeu, te da mu je cilj da jedngo dana igra fudbal na najvišem niovu. U tom bi, kako pišu mediji u Gani, mogli da mu pomognu Mančester isti i Mančester junajted koji su već pokazali interesvoanje za njegove usluge.

Najlepši epilog ove priče bio bi da mladom Mizaku FIFA dodeli Puškaš nagradu koju dobija strelac najlepšeg gola. A lepše od ovoga teško da ćemo videti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike