Tandem za Piksijevu glavobolju u Dablinu! Mitrović neizvestan, Nastasić nije trenirao

06.09.2021

19:07 >> 19:15

0

Autor: Adam Štulić

Selektor Srbije održao konferenciju u Irskoj

Tandem za Piksijevu glavobolju u Dablinu! Mitrović neizvestan, Nastasić nije trenirao
Copyright Dragan Stojković Piksi MN Press

Fudbaleri Srbije stigli su u Dablin po nova tri boda u kvalifikacijama za SP. Izabranici Dragana Stojkovića protiv Republike Irske (utorak, 20.45) žele da nastave trijumfalni pohod ka Kataru i ujedno sačuvaju lidersku poziciju u kvalifikacionoj grupi.

Iako su na Ostrvo stigli u sjajnom raspoloženju, posle pobede nad Luksemburgom (4:1), selektor „orlova“ je na zvaničnoj konferenciji otkrio da zdravstvena situacija u ekipi nije najsjajnija.

– Još uvek ne znamo da li će Aleksandar Mitrović igrati. Imamo još jedan dan, sačekaćemo i doneti odluku. Ako se bude dobro osećao i ako se doktor bude složio, konkurisaće za tim. Ali imajući u vidu prirodu njegove povrede, vrlo je neizvesno hoće li igrati – kazao je Piksi i otkrio da štoper Fjorentine Matija Nastasić nije odradio trening sa ekipom zbog povrede skočnog zgloba.

Irski novinari su, potpuno očekivano s obzirom na partije u dosadašnjem toku kvalifikacija, veliku pažnju posvetili napadaču Fulama, pa ih je zanimalo i šta je to uticalo na njegova izdanja u prethodnom periodu.

– Zato što sam ja dobar. Konačno je našao dobrog trenera – našalio se Stojković, pa nastavio: – Definitivno se radi o velikom profesionalcu, uvek je veoma koncentrisan na svoj posao, radi za tim i to je njegov najvažniji kvalitet. Naravno, snalazi se fenomenalno u protivničkom šesnaestercu, njegova posvećenost fudbalu je apsolutno čudesna.

Piksi je istakao da gostovanje u Dablinu nije lako ni za jednu reprezentaciju.

– Želimo da pobedimo, ali je za mene još važniji način na koji ćemo to da učinimo. Dakle, stil igre. Prioritet je da igramo lep fudbal, da nastavimo sa napadačkom igrom kao na prethodnim utakmicama. Znamo da će biti veoma teška utakmica, ali daćemo sve od sebe da osvojimo nova tri boda i da napravimo još jedan korak ka Svetskom prvenstvu – kazao je Stojković, uz osvrt na narednog rivala:

– Poznat mi je mentalitet Republike Irske, to je ekipa koja nikada ne odustaje od svog cilja. Veoma su koncentrisani, ozbiljni, respektuju taktičke zamisli svog selektora. Sprovode do tančina sve ono što pripreme pre utakmice i mogu da naprave mnogo problema. Sada žele da dokažu da zaslužuju više bodova nego što ih imaju u dosadašnjem toku kvalifikacija. Ali suština je da mi sutra budemo na našem nivou i neće biti bojazni za konačan rezultat.

Selektora Srbije raduje činjenica da reprezentativci Srbije bez problema prihvataju njegovu fudbalsku filozofiju.

– Nismo puno slavili posle Luksemburga. Odmah smo se okrenuli i fokusirali na narednog protivnika. Ako hoćemo da nastavimo naš san o Kataru 2022, moramo da pobedimo u Dablinu – rekao je Piksi, uz niz pohvala na igru kapitena „orlova“ Dušan Tadića.

Pročitajte još

– On je veoma kvalitetan igrač. Zato sam ga i odredio za kapitena. Reč je o lideru Ajaksa i veoma bitnom igraču za našu reprezentaciju. Ja sam trener koji voli tehnički fudbal, a o Dušanovoj tehnici ne treba trošiti reči. Nadam se da će nastaviti sa ovakvom igrom i da će i dalje doprinositi pobedama Srbije – istakao je selektor Dragan Stojković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike