Srbija spremno dočekuje start Svetskog prvenstva: Kompletan vodič šampionata

14.09.2021

08:04 >> 09:57

0

Autor: A.S.

Prvi meč na šampionatu u Litvaniji na programu je danas od 18 sati

Srbija spremno dočekuje start Svetskog prvenstva: Kompletan vodič šampionata
Copyright Futsal reprezentacija Srbije Foto: FSS

Svetsko prvenstvo u futsalu startovalo je u Litvaniji 12. septembra, a finale je zakazano za 3. oktobar. Srbija pak, svoj prvi meč na šampionatu igra danas, a od 18 sati, rival je treća ekipa sveta, Iran.

Svoja očekivanja pred početak Svetskog šampionata izneo je Strahinja Petrova Srbija se nalazi u grupi F, takozvanoj “grupi smrti” gde će im rivali pored Irana biti i aktuelni svetski šampion, Argentina i Sjedinjene Američke Države.

Pročitajte još:

Zvanično, Srbija će igrati tek na drugom Svetskom prvenstvu, 1992. godine plasman je bio ostvaren, ali zbog sankcija, ekipa nije putovala. Ipak, reprezentativci ne osećaju pritisak.

Da Srbija ima čemu da se nada govori i remi u poslednjoj proveri pred put, kada su sa Brazilom igrali 1:1. Nakon tog duela, određen je i sastav, te je stručni štab put Litvanije poveo sledeće igrače:

GOLMANI:
Nemanja Momčilović (Lil, Francuska), Nikola Josimović (FON, Beograd), Jakov Vulić (FON, Beograd)

IGRAČI:

Ninoslav Aleksić (Kečkemet, Mađarska), Davor Popović (Novi Sad), Strahinja Petrov (Real San Đuzepe, Italija), Denis Ramić (FON, Beograd),
Miloš Stojković (Pula, Hrvatska), Dragan Tomić (Hale Goik, Belgija), Slobodan Rajčević (FON, Beograd), Lazar Milosavljević (Novi Pazar), Marko Pršić (Al Arabi, Kuvajt), Jovan Lazarević (Tjumen, Rusija), Marko Radovanović (FON, Beograd),Stefan Rakić (Bijelsko Bala, Poljska), Mladen Kocić (Loznica)

U grupnoj fazi, čije mečeve Srbija igra u Viljnusu, upravo duel naše reprezentacije i Irana otvara takmičenje, a dva sata kasnije, od 20 sati, na terenu će Argentina i Sjedinjene Američke Države.

17. septembra, Iran i SAD će igrati od 18 sati, dok je meč Argentine i Srbije zakazan za 20 sati.

Poslednji mečevi grupne faze F, očekuju nas 20. septembra, u ponedeljak, a u istom terminu, od 20 sati, igraće se i duel Irana i Argentine i Sjedinjenih Američkih Država i Srbije, s tim što će naša reprezentacija nakon dva meča u Viljnusu, poslednji igrati u Klaipedi.

Pročitajte još:

Prve dve najbolje plasirane ekipe u grupi, izboriće plasman u eliminacionu fazu, dok će treća najbolje plasirana ekipa, u zavisnosti od rezultata ostalih grupa, imati šansu da nastavi takmičenje.

Šampiona ćemo dobiti 3. oktobra u Kaunasu.

Grupa A:

Kazahstan
Venecuela
Litvanija
Kostarika

Grupa B:

Ruski nacionalni futsal tim
Gvatemala
Uzbekistan
Egipat

Grupa C:

Maroko
Portugal
Tailand
Solomonska ostrva

Grupa D:

Brazil
Češka republika
Panatma
Vijetnam

Grupa E:

Angola
Japan
Paragvaj
Španija

Grupa F:

Argentina
Sjedinjene Američke Države
Srbija
Iran

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike