Piksi za 24sedam o Maradoni: Čuvam dres tog fudbalskog čarobnjaka

25.11.2020

22:05 >> 22:14

0

Stojković se prisetio i dešavanja na čuvenom meču između Jugoslavije i Argentine na SP u Italiji

Piksi za 24sedam o Maradoni: Čuvam dres tog fudbalskog čarobnjaka
MN Press

Kada jedan fudbalski umetnik kao što je to bio Dragan Stojković Piksi kaže za nekog drugog fudbalera da je čarobnjak u kopačkama, onda svi mogu da naslute koliko svako ko je ikada šutnuo “bubamaru” ceni  i poštuje Dijega Armanda Maradonu.

Pročitajte još: Maradona iz prve ruke, svedočenje Srbina koji ga je poznavao u dušu

Legendarna srpska “desetka” za 24sedam evocirala je uspomene na možda i jedno od najboljih “desetki” u istoriji fudbala.

Otišao je jedan od najvećih igrača na svetu, čovek koji je obeležio jednu fudbalsku epohu. Bio je čarobnjak u kopačkama i bilo je uživanje gledati ga i pratiti celu njegovu karijeru – počeo je priču Piksi.

Odmah je čovek za koga smatraju jednim od najboljih fudbalera koje je ova zemlja ikada imala, nastavio u istom tonu.

Imao je harizmu. Imao je neverovatan talelat. Nešto što će ostati zauvek upamćeno. Otišao je fizički, ali njegovo delo i ime će ostati. On je fudblasko božansto u Argentini, o Napulju i da ne pričamo. Ceo svet ga je obožavao – jasan je Piksi.

Pročitajte još: Čovek kome Maradona nije mogao da postigne gol za 24sedam

Prisetio se Stojković i dva momenta kada je delio teren sa neponovljivim Argentincem.

Imao sam čast i privilegiju da dva puta budem sa njim na terenu. Jednom smo igrali zajedno. Bilo je to 1987. godine godina na “Vembliju” kada je Engleska u sklopu proslave velikog jubileja igrala protiv reprezentacije sveta. Drugi put smo bili rivali. To je ona 1990. godine na Svetskom prvenstvu u Firenci. Obojica smo tada promašili penale, a oni su srećno optišli dalje. Imam njegov dres sa te utakmice. Prelepa uspomena – prisetio se Piksi.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi