Marković i Menig složni: Bili smo dobri, sledi derbi, nema druge nego da pobedimo! (VIDEO, FOTO)

17.09.2021

08:19

0

Dobro raspoloženje u taboru Partizana pred duel sa Crvenom zvezdom

Marković i Menig složni: Bili smo dobri, sledi derbi, nema druge nego da pobedimo! (VIDEO, FOTO)
Copyright Partizan.rs/Miroslav Todorović

Svaka pobeda u Evropi je velika, a postaje još veća kada se ostvari u gostima.

Jednu takvu “veću” ostvarili su fudbaleri Partizana na Kirpu u duelu sa Anortozisom na otvaranju novoformiranog evropskog takmičenja Lige konferencija.

Idealan start momaka koje sa klupe vodi trener Aleksandar Stanojević dodatno je podigao raspoloženje među crno-belima, pa osmesi prilikom davanja izjava za klupsku televiziju nakon meča uopšte ne čude.

Partizan.rs/Miroslav Todorović

Kapiten Lazar Marković mirno konstatuje da je Partizan delovao veoma dobro u najvećem delu utakmice, te da su tri boda ono što je najvažnije bez obzira na to što je pobeda mogla biti i ubeldjivija.

– Mi smo igrali naš fudbal. Igrali smo dobro i kvalitetno. Oni su dobra ekipa i prezadovoljni smo što smo pobedili. Videli ste da nas nisu ničim iznenadili. Napravili su par nekih šansi, ali mi smo se dobro branili. Mogao sam da postignem neki gol, ali smo zadovoljni. Da su nas pre utakmice pitali za pobedu, uzeli bismo bilo kakvu – poručio je Markec, a onda zagrejao srca pristalica kluba iz Humske:

– Idemo dalje, okrećemo se veoma bitnoj utakmici u prvenstvu. Od večeras se pripremamo za taj derbi. Igramo na našem stadionu pred našim navijačima, tako da nam ne preostaje ništa drugo nego da pobedimo.

Utakmicu sa Anortozisom iz mnogo razloga pamtiće najnovije pojačanje crno-belih Kvinsi Menig. Em je postigao prvenac za Partizan, em je na svom evropskom debiju uspeo da se upiše u strelce. Osmeh na licu Holanđanina govorio je gotovo isto koliko i reči:

– Moja prva utakmica, debitovao sam u Evropi. Ranije sam bio na klupi dok sam igrao u Ajaksu, u Ligi šampiona, ali nikad nisam ušao u igru. Srećan sam, pobeda je najvažnija. Naravno, da sam srećan i jer sam postigao gol. Bili smo bolji i zasluženo pobedili. Igrali smo u gostima, oni su ušli u utakmicu da pobede, ali mi smo bili bolji tim i odradili smo dobar posao – rekao je Menig, pa simpatično prokomentarisao narednu klupsku obavezu:

pročitajte još:

Od momenta kada sam potpisao slušam samo “derbi, derbi, derbi”. I u nedelju ću konačno videti derbi – zaključio je uz osmeh Menig.

Praznik srpskog fudbala 165. večiti derbi igra se u nedelju od 18.00, a i Partizan i Crvena zvezda u ovaj meč ulaze osokoljeni odličnim rezultatima u Evropi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike