I drugi poraz Srbije na Svetskom prvenstvu: Igrači nezadovoljni sudijskim odlukama

17.09.2021

19:00 >> 20:47

0

Autor: A.S.

Poslednji rival u grupi je reprezentacija SAD

I drugi poraz Srbije na Svetskom prvenstvu: Igrači nezadovoljni sudijskim odlukama
Copyright Jovan Lazarević/MN Press

Futsaleri Srbije, nakon poraza od Irana, pretrpeli su i drugi poraz na Svetskom prvenstvu u Litvaniji. U okršaju sa aktuelnim svetskim šampionima, Argentincima, Srbija je poražena nakon preokreta, 4:2.

Zbog crvenog kartona dobijenog u prvom kolu sa Iranom, danas nije igrao Slobodan Rajčević, dok zbog pozitivnog testa na koronavirus, u sastavu nema prvog golmana Nemanje Momčilovića

Pročitajte još:

Već u uvodnim minutima, Srbija je imala dva opasna napada. Najpre je Lazarević zapretio, da bi šut Aleksića, igrač odbrane zaustavio gotovo na gol liniji. U nastavku, Argentinci su bili konkretniji, ali je Aksentijević na golu bio siguran. Ramić je snažno “tukao”, nakon čega je Srbija došla do slobodnog udarca. Tomić je centrirao, dok je Rakić čekao u golmanovom prostoru i preciznim šutom savladao golmana Argentine, 1:0.

Nalet Srbije presekao je crveni karton Miloša Stojkovića, koji je u padu udario argentinskog golmana. Sudije su u tim trenucima itekako bile konfuzne, obzirom da su nakon pregleda snimka promenile odluku, pa još jednom potvrdile kaznu.

Brojčanu prednost Argentinci su iskoristili i šutom sa velike udaljenosti, izjednačili. Doduše, lopta je u mrežu završila nakon odbitka od stativu, a zakačila je i Aksentijevića, 1:1.

Nije dugo trebalo Srbiji da ponovo vrati prednost. Polukontru, tri prema jedan, sa desnog krila je iskoristio Lazarević, 2:1.

Argentinci su odmah anulirali zaostatak, snažnim šutom sa levo krila, dok je igrač pred Aksentijevićem, samo skrenuo loptu u mrežu. Već u narednom napadu, Argentina je stigla do prvog vođstva, 3:2.

Nakon što je Argentina stigla do prednosti, bila je još opasnija u napadu, dok je Aksentijević na golu Srbije bio sve sigurniji.

Nadigrana je bila Srbija na startu drugog dela. Jedna izgubljena lopta, koštala je našu reprezentaciju novog primljenog pogotka, 4:2. Ipak, nije se predavao srpski tim, već je usledio novi, snažan šut Ramića. Kako je meč odmicao, opadao je ritam meča. Nažalost, sredinom drugog poluvremena, povredio se Ramić, te se više nije vraćao na teren.

Pročitajte još:

Imala je Srbija terensku inicijativu do kraja meča, ali se nažalost rezultat nije promenio.

Naredni i poslednji meč u grupi, ali i šansa za plasman u eliminacionu fazu je meč sa Sjedinjenim Američkim Državama, koji je na programu 20. septembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike