Otac srpskog golmana pitao Portugalce: Kako je Mile dobar reprezentaciji Srbije, a u Benfiki ga ne vide

20.09.2021

11:37 >> 11:46

0

Čuveni golman reprezentacije Jugoslavije nema objašnjenje za status sina u lisabonskom klubu

Otac srpskog golmana pitao Portugalce: Kako je Mile dobar reprezentaciji Srbije, a u Benfiki ga ne vide
Copyright Ratko Svilar, Mile Svilar/Profimedia

Srpski reprezentativac Mile Svilar nije više u planovima trenera Benfike Žorža Žezusa, ali ni lisabonski “orlovi” nisu više opcija mladom golmanu rođenom u Belgiji. Pretpostavlja se da je sve ovo posledica Svilarove odluke da ne produži ugovor sa portugalskim gigantom.

Njegov otac, čuveni golman Vojvodine i Antverpena Ratko Svilar rekao je dnevniku “Rekord” da pravi odgovor za sve što se sinu dešava u Benfiki zna jedino trener:

– Ne želim da se mešam u ovo. Došao je iz reprezentacije sa malim problemom, ali to ga ne sprečava da igra. Zdrav je. Pitajte trenera Žorža Žezusa zašto Mile ne igra. On je u odličnoj formi, prema onome kako ga vide u reprezentaciji Srbije – rekao je Ratko Svilar.

Aktuelni ugovor Svilara ističe sledećeg leta, a već u januaru stiče pravo da potpiše predugovor sa novim klubom u koji će preći bez obeštećenja. On je ove sezone prebačen da brani u B ekipi koja se takmiči u drugoj portugalskoj ligi, ali je i tamo imao samo jedan nastup.

Svilar je rođen 1999. godine i pripada grupi najperspektivnijih mladih golmana na kontinentu. Pre tri godine došao iz Anderlehta i već u prvoj sezoni zabeležeio je šest nastupa, ali je onda posle jednog kiksa u Ligi šampiona protiv Mančester junajteda prebačen na klupu i od tada dobijao je priliku na “kašičicu”.

Uprkos takvom statusu u klubu, u FSS su procenili da je Svilar odlična investicija za budućnost “orlova”, pa su odlučili da mu ponude mesto u nacionalnom timu. Nedavno je debitovao za “orlove” u prijateljskom meču protiv Katara u Segedinu (4:0).

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike